Kad će hitovi u domaća kina - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kad će hitovi u domaća kina

Kad će hitovi u domaća kina

Hitovi, hitovi, hitovi! I u 2009. očekuje nas poplava hollywoodskih blockbustera: vanzemaljaca, superjunaka, nacista pa čak i udavača.

s.p. 04.01.2009 4 komentara

Kad će hitovi u domaća kina

Najavili smo art hitove za filmofile, a sada najavljujemo i hitove za široke mase. Kao i obično, Hollywood je spremio bezbroj nastavaka i prequela, adaptacija knjiga i stripova – probajte naći zaista originalan film! Većinu filmova smo manje-više već i predstavili, a u ovom tekstu uz naslove svakog filma objavljujemo i datume hrvatskih premijera ili mjesece u kojim filmovi počinju igrati u SAD-u i svijetu:

'Underworld: Rise of the Lycans' (29.1.)
Još jedna horor akcija iz ovog serijala o borbi vampira i vukodlaka,  ali s velikom razlikom od prijašnjih filmova – umjesto Kate Beckinsale glavna junakinja je Rhona Mitra u ulozi predivne vampirice Sonje.

'The Spirit' (siječanj/veljača?)
Ekranizacije starog stripa prihvatio se redateljski amater, strip autor Frank Miller. Iako je film dobio katastrofalne kritike, mlada publika i fanovi stripa hrlit će na film, osobito kada se pročuje da glume Scarlett Johansson i Eva Mendes.

'Rat među nevjestama' (5.2.)
Anne Hathaway s ovim filmom o svađi 2 najbolje prijeteljice (Anne vs. Kate Hudson) definitivno naslijeđuje titulu kraljice romantičnih komedije od Julije Roberts.

'The Pink Panther 2'(12.2.)
Prvi dio obrade kultne komedije nije baš uspio, a za drugi nastavak koji se odvija u Parizu i Rimu Steveu Martinu u pomoć stižu - John Cleese i Andy Garcia.

'My Bloody Valentine 3-D' (12.2.)
Nakon animiranih, glazbenih i dokumentarnih filmova, evo konačno i hororca u 3 dimenzije, i to baš onaj koji pripovjeda o masakru u kinu. Očekujte napade noževima u svojem multipleksu!

'Tajni snovi jedne šopingholičarke' (12.2.)
Serijal knjiga Sophie Kinselle o šopingholičarki popularan je i kod nas pa će sigurno biti gledana i ova ekranizacija. Režije se prihvatio P.J.Hogan koji je i počeo karijeru sa jednim sličnim, šarenim i smiješnim filmom - 'Muriel se udaje'.


U rat hitova u kinima ulazi i 'Rat među nevjestama'.

'Operacija Valkira' (19.2.)
Tom Cruise nije dobio dobre kritike, ali ljubitelji povijesnih filmova sigurno će pogledati povijesni film o atentatu na Hitlera, a ekipa velikih britanskih glumaca (Branagh, Nighy) je tu da popravi dojam o glumcima.

'Watchmen' (19.3.)
Adaptacija kultnog stripa Alana Moorea i Davea Gibbonsa bavi se superjunacima smještenim u paralelni, hladnoratovski svijet, a film je stilizirano snimio Zack Snyder.

'Čudovišta protiv vanzemaljaca' (2.4.)
Prvi 3D Dreamworksa je posveta starim trash filmovima. Reese Witherspoon posuđuje glas junakinji ovog crtića koja naraste u pravog diva pa ju regrutiraju za borbu protiv – divovskih vanzemaljskih robota.

'X-Men Origins: Wolverine' (travanj)
Hugh Jackman ponovno glumi Wolverinea u ovom prequelu 'X-Mena' koji se odvija 17 godina prije radnje prvog filma iz serijala. Film otkriva detalje iz prošlosti glavnog junaka, a sigurno ćemo saznati i kako je stekao poznate kandže i supermoći.

'17 Again' (travanj)
Stoput viđena priča o odraslom čovjeku koji se budi u tijelu mladića ima novost koja će se svidjeti gledateljicama – novopečenog 17-godišnjaka tumači Zac Efron.

'Star Trek' (7.5.)
J.J. Abrams
pripremio je ambiciozno djelo – 1. poglavlje priče o Zvjezdanim stazama, a okupljena je ekipa mladih zvijezdi koja može privući publiku koja inače ne zanima ova franšiza.

'Brüno'  (21.5.)
Još ne znamo što se sve događa u filmu, ali znamo da je Sacha Baron Cohen natrpao hrpu nepristojnih fora koje će uvrijediti Amerikance, Austrijance, stiliste i sve ostale...


Najnovija reklama za - 'Tajne snove jedne šopingholičarke'.

'Anđeli i demoni' (svibanj)
Nova ekranizacija hita Dana Browna puca na istu publike kojoj se sviđao njegov 'Da Vincijev kod', a ovaj put negativac ne dolazi iz Katoličke crkve nego iz tajnog društva Iluminata. Glavnog junaka opet glumi Tom Hanks.

'Up' (svibanj)
Od studija Pixar očekujemo samo animirane hitove, pa tako očekujemo i uspjeh filma 'Up'. To je priča o starcu koji istražuje svijet, a da i ne izlazi iz kuće – kuća putuje zajedno s njim!

'Terminator Salvation' (4.6.)
Arnie je zauzet s politikom, ali serijal o Terminatoru se nastavlja pa će biti predstavljen i novi model –T800. Roboti su možda osvojili svijet, ali suprotstavlja im se karizmatični John Connor kojeg glumi – 'tamni vitez' Christian Bale

'Transformers: Revenge of the Fallen' (18. ili 25.6.)
'Transformers 2' ponavljaju dobitnu kombinaciju prvog filma - Michael Bay je redatelj a Shia LeBoef i Megan Fox su glavni junaci. Ovaj put moraju se suočiti s još jačim neprijateljima, pa se najavljuje još više akcije i spektakla.

'Public Enemies' (srpanj)
Gangstersku priču o Johnu Dillingeru, Baby Face Nelsonu i potjeri FBI-a režira Michael Mann, pa očekujemo uobičajeno kvalitetan spoj epske akcije i psihološke drame.

'Ice Age: Dawn of the Dinosaurs' (srpanj)
Treći nastavak iz animiranog serijala o dinosaurima i ostalim bićima kojima se sprema ledeno doba. U ovom filmu dinosuri se nađu zatočeni ispod ledenjaka, a glasove likovima posuđuju John Leguizamo, Queen Latifah i Denis Leary.


Trailer za '17 Again' sa Zacom Efronom.

'Harry Potter i Princ miješane krvi' (23.7.)
Fanovi i čitatelji Harryja Pottera već znaju sve o ovom projektu, a one ostale upozoravamo da je riječ o najmračnijoj priči iz serijala u kojoj  možete očekivati veliku borbu dobra i zla.

'Inglourious Basterds' (kolovoz)
Quentin Tarantino pripremio je zabavnu akciju u stilu 'Dvanaest žigosanih', sa zvijezdama kao što su Brad Pitt i Mike Myers. I zapamtite, 'Basterds', a na 'Bastards'!

'G.I. Joe: Rise of Cobra' (kolovoz)
Priča o borbi akcijskih junaka protiv zločestog trgovca oružjem i zagonetne organizacije Cobra svidjet će se onima koji vole istoimeni crtić i strip – klincima. Redatelj je Stephen Sommers koji je angažirao i Brendana Frasera, suradnika iz jednog drugog uspješnog akcijskog serijala – 'Mumije'.

'Sherlock Holmes' (studeni)
Guy Ritchie je stekao ugled s tvrdokuhanim modernim krimićima, a u ovom filmu bavi se herojem s početka 20. stoljeća – Sherlockom Holmesom. Moderna verzija ima i fantastičan casting -  Robert Downey Jr. kao Holmes i Jude Law kao dr. Watson.

Nine (prosinac)
Hrabar pokušaj adaptacije Fellinijevog klasika '8 ½' ima iza sebe oskarovca Roba Marshalla('Chicago') kao redatelja i hrpu zvjezdanih glumaca u pjevačko-plesačkom angažmanu: Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Judi Dench, Sophia Loren, Kate Hudson i Penelope Cruz.

'Avatar' (prosinac)
Pred kraj godine dolazi možda i najveći film 2009., dugo očekivani novi film Jamesa Camerona u kojem opet surađuje s akcijskom heroinom iz 'Aliensa',  Sigourney Weaver. Kao i za većinu ostalih navedenih filmova, vrijedi preporuka – nemojte propustiti na velikom ekranu!

Komentari
A: clarky 17.01.2009 Pogledaj profil

Necu potcijenjivati nase distributere, jer svaka cast na hitovima koji su stigli u HR samo 2 tjedna nakon sto su se Online pojavila BluRay izdanja za skinuti.
Bili su to "Indy 4", "Inc.Hulk", "Dark Kight", "Wanetd" i drugi.
Pitanje je hoce li tako nastaviti u Novoj godini.
Zakljucak: Trebali bi, zbog velikog broja piratstva.

A: pluton 13.01.2009 Pogledaj profil

MOram priznati da sam i ja primijetio da u zadnje vrijeme hitovi i "hitovi" dolaze s većim i većim zakašnjenjem kod nas (to me podsjeća na osamdesete).
To je jedan od razloga zašto sve više gledamo filmove doma skinute s neta (uz hiperprodukciju loših filmova, bacanje novca na preskupe ulaznice (da, reći će u EU su skuplje)).
No na velikom platnu jedva čekam HP6, Transformers2 i Avatar (sline cure na taj film). Underworld3 bez Kate? Hm... Zato sam i išao gledati dvojku...
A ostale zanimljive filmove mislim da ću pogledati iz kreveta - jeftinije je...

A: mrkemil 11.01.2009 Pogledaj profil

Ako naši distributeri budu ovako distribuirali filmove u kina crno im se piše. Evo koje sam filmove već gledao (i to odlične kopije koje se mogu skinuti na internetu a još nisu u našim kinima). Redom: Gran Torino, The Curious Case Of Benjamin Button, Reservation Road, Seven Pounds, Rocknrolla, itd, itd. Svi su odlične kvalitete DVD-rip ili DVD-screeneri. I još nešto: DVD distribucija je jako loša kod nas. Oni se odmaraju od Badnjaka pa do 12.01.2009. Ne znam kako si to mogu dopustiti. Ali, uskoro im se ionako bliži kraj zahvaljujući novim tehnologijama, pa je ionako bolje da se odmaraju. Uz malo pismenije i informatičke obrazovanije Hrvate u budućnosti će najvjerojatnije ostati bez posla.

A: clarky 09.01.2009 Pogledaj profil

Pitanje je hoce li se bar polovica ovih filmova iste godine pojaviti se na DVD-u..?