Zgodne žene i nepoderivi starci - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Zgodne žene i nepoderivi starci

Zgodne žene i nepoderivi starci

Holivudske ljepotice imaju nove projekte - bit će nježne, pune sentimenta i raspjevane, dok mužjačka garda nastavlja s testosteronskom akcijom.

s.p. 29.01.2008 0 komentara

Zgodne žene i nepoderivi starci

Razvedenoj ženi dosadno je na poslu u reklamnoj agenciji, pa ulazi u novu avanturu. Zvuči li vam kao uloga za Juliju Roberts? Ona će i glumiti i producirati u ovoj ekranizaciji romana Margot Berwin 'Hothouse Flowers'. Da bi se priča prebacila iz literature na film, fali scenarist koji će obaviti adapataciju. No, sve dok štrajk traje, od adaptacije neće biti niti 'a'...

A na adaptaciji rade i Robert Redford i Barry Levinson, koji surađuju na filmu 'A Walk in the Woods'. To je trebao biti projekt koji bi ponovno spojio Redforda i Paula Newmana, no Newman je nažalost otišao u mirovinu. Tako će Levinson režirati, a Redford producirati i glumiti u ekranizaciji knjige Billa Brysona - putopisa punog satiričnih i političkih komentara. Treba li i ovdje dodati – čeka se okončanje štrajka...

Osim Newmana i Redforda, postoji još velikih glumačkih parova. Michael Mann je majstor za muške castinge, spario je De Nira i Pacina ('Vrućina') te Cruisea i Foxxa ('Collateral'), a sada u gangsterskom 'Public Enemies' uzima Johnnyja Deppa i Christiana Balea. Da ne bi sve ostalo samo na dečkima Mann će angažirati i lijepu Marion Cotillard, kojoj se možda zalomi i Oscar za odličnu ulogu u Edith Piaf. Ona bi trebala glumiti ljubavnicu pljačkaša Dillingera, Billie Frechette koja se bavila pjevanjem. Očito se o Marion pronio dobar (pjevački) glas jer se već spominjao njen nastup u Rob Marshallovom 'Nine', mjuziklu-adaptaciji Fellinijevog '8½'

Marion Cotillard - nova kraljica mjuzikla 
Ako glumica Cotillard može pjevati, može i pjevačica Beyonce glumiti. Neće se  morati previše truditi oko uloge - glumiti će pjevačicu Ette James u 'Cadillac Recordsu'. Film smo već i najavljivali, bitno je još napomenuti da će joj društvo praviti Adrien Brody i Jeffrey Wright.

A velika art-glumica Julianne Moore glumit će u švedskom filmu za odrasle. Bez uzbuđivanja, nije riječ o erotici, to da je za odrasle znači samo da je horor, a švedski je zato jer iz Švedske dolazi redateljski duo, Mans Marlind i Bjorn Stein. Film se zove 'Shelter', a scenarij za ovaj horor-triler o natprirodnim pojavama piše Michael Cooney koji je napisao i 'Identitet'.

Inače, našem Lebowskom se ne piše dobro - sprema se sve više nastavaka akcijskih filmova, što će njega sigurno iživcirati. Vin Diesel tako najavljuje ulogu u četvrtom nastavku 'Brzih i žestokih' u kojem će ponoviti ulogu Dominica Toretta iz prvog dijela. A gas je dao i Harvey Weinstein, koji brzo ulijeće u riskantni projekt – novog Ramba!

Može li Stallone preživjeti nova snimanja Ramba?
I dok se još vode rasprave da li stari glumci mogu utjeloviti akcijske zvijezde, Weinstein kao distributer 'Johna Ramba' (tj. 'Ramba 4') ima svoju računicu prema kojoj se isplati krenuti u još jedan nastavak. Za priču petog nastavka iskoristio bi se alternativni scenarij za 'Johna Ramba', u kojem Rambovu kćerku otmu vođe nekog kulta, a radnja bi se opet odvijala u Americi. I dok se zlobnici već pitaju kako će Stallone podnijeti još jedan nastavak, 55-godišnji Weinstein kaže da mu se 'sviđa ideja da stari tip razvaljuje – možda zato što je i on ostario'.

Istovremeno, Stallone bi se posvetio biografiji Edgara Allana Poea koju bi sam napisao i režirao. Glavnu ulogu ipak bi prepustio Robertu Downeyu Jr.-u, koji se dokazao u biografskom 'Chaplinu'

Zadnja vijest za akcijski film javlja da se kompletira postava 'G.I.Joea' Stephena Sommersa. Ulogu Dukea dobio je mladi Channing Tatum, a generala Hawka tumačit će Dennis Quaid, koji će glumiti zajedno s Rayom Parkom, Rachel Nichols, Marlonom Wayanom, Saidom Taghmaouiem i prelijepom Sienna Miller. A ako film zaradi dosta na box-officeu, upozoravamo Lebowskog – slijedi još besmislenih nastavaka u godinama koje slijede.

Komentari

Nema komentara.