'Prava stvar' za rođendan Male scene! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom i ekskluzivnim brojem izvedbi. Prava stvar!

s.p. 20.09.2014 0 komentara

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Mala scena, najuspješnije hrvatsko neovisno kazalište, ove sezone obilježava 25 godina postojanja. Svoja je vrata na adresi Medveščak 2 otvorilo u prosincu 1989. godine premijerom kultne drame Toma Stopparda, 'Prava stvar', a novom produkcijom istog naslova proslavit će i četvrt stoljeća postojanja.

No, po uzoru na velike svjetske pozornice, ovogodišnju produkciju 'Prave stvari', publika će moći pogledati isključivo u ograničenom broju termina, njih – 30, i to svakodnevno od 6. studenoga do 5. prosinca 2014.

Ovakav za domaće prilike posve neuobičajen repertoarni potez zahtjeva i iznimno spreman i posvećen ansambl, koji će se moći nositi s izazovima svakodnevnih izvedbi. Redatelj predstave, te ujedno umjetnički ravnatelj Male scene, Ivica Šimić, uvjeren je da ga je pronašao, pa će u predstavi zaigrati - Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić.

'Prava stvar bila je izraz naših razmišljanja o umjetnosti, kazalištu, ali i o odnosima koji vladaju među kazališnim umjetnicima, a koji su imanentni svakoj kazališnoj sredini u svakom vremenu. Upravo smo ovim tekstom željeli započeti život Male scene u širem, europskom okruženju. Sada, nakon 25 godina, i nakon što smo pozicionirali Malu scenu kao prepoznatljivo europsko kazalište, želimo se ponovno prisjetiti početaka i podsjetiti našu publiku na najvećega suvremenog dramskog autora i njegovo univerzalno djelo o braku i pisanju, emocionalnoj vrijednosti i intelektualnom integritetu, o visokoj umjetnosti i popularnoj kulturi ', kaže o cijelom projektu ravnateljica Male scene, Vitomira Lončar.

‘Prava stvar’ propituje odnose u kazališnom svijetu, ali i one muško-ženske,  etičnost u ljubavi poslu, te granice mašte i stvarnosti. U središtu joj je radnje oženjeni pisac koji se zaljubljuje u glavnu glumicu nove produkcije vlastitog dramskog teksta, a koji se bavi – brakom na rubu kolapsa.

Drama je praizvedena londonskom kazalištu Strand,16. studenog 1982. u režiji Petera Wooda s Rogerom Reesom i Felicity Kendal u glavnim ulogama. Sedam godina kasnije i pet godina nakon premijere na Broadwayu (s Jeremyjem Ironsom i Glenn Close) održana je i hrvatska premijera u Maloj sceni i to 8. prosinca 1989. u režiji Ivice Šimića, scenografiji Dinke Jeričević te s Brankom Supekom i Vitomirom Lončar u glavnim ulogama.

Ulaznice za ekskluzivan broj izvedbi nove produkcije 'Prave stvari' u prodaji su već danas u Kazalištu Mala scena, a usprkos velikom interesu za njih, broj izvedbi neće se mijenjati. No, zato je za izvedbe utorkom i četvrtkom u cijenu ulaznica osiguran i 'baby sitting’ za djecu od tri godine naviše, i to u partnerstvu s Educarenom u Kaptol centru.

Komentari

Nema komentara.