Gangsterov trailer - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Gangsterov trailer

Gangsterov trailer

Gangsteri obično otimaju tuđe, no ovaj Gangster dijeli ono najvrednije - put do bračne sreće!

s.p. 17.01.2014 0 komentara

Gangsterov trailer

Restart s ponosom najavljuje da će hrvatska dokumentarna komedija godine 'Gangster te voli' redatelja Nebojše Slijepčevića krenuti u kinodistribuciju u cjelokupnoj nezavisnoj kino mreži od 6. veljače 2014. godine. Film se pokazao miljenikom publike te je na svojoj festivalskoj turneji u regiji više puta osvojio nagrade pubike, a na projekciji u ljetnom kinu Bačvice za vrijeme Festivala mediteranskog filma Split izazvao je nezapamćenu euforiju.
 
'Gangster te voli' je komedija o ljubavnim odnosima u Dalmatinskoj zagori. Glavni lik filma je bračni posrednik Nediljko Babić. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster.

Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Sve svoje klijente upoznaje osobno kako bi ih procijenio i dao im neke korisne savjete. Kad se 35-godišnja Bugarka Maja obrati Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u nemoguću misiju. Ma koliko bili željni da pronađu životnu partnericu, čini se da momci u Dalmatinskoj zagori ne žele Bugarku s djetetom.


'Gangster te voli', trailer.

'Gangster te voli' premijerno je prikazan na prestižnom kanadskom festivalu Hot Docs, otvorio je ZagrebDox 2013, a na istom je festivalu osvojio Nagradu publike. Nakon Zagreba, osvojio je nagrade publike Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu i festivala Dokuart u Bjelovaru, a krajem 2013. nagrađen je posebnom nagradom na Međunarodnom filmskom festivalu u Minsku (Bjelorusija).

Film kreće u istovremenu distribuciju u cjelokupnoj nezavisnoj kino mreži diljem Hrvatske u četvrtak, 6. veljače 2014. Moći će ga se pogledati u 30 gradova diljem zemlje, među ostalim u Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Đakovu, Gospiću i Vodicama. Gostovanjem na projekciji u splitskom kinu Central 6. veljače, protagonist Nediljko Babić i redatelj Nebojša Slijepčević započet će mini turneju u svrhu promocije filma.

Tijekom ljeta 2014. 'Gangster te voli' prikazivat će se u još 15 gradova i otoka diljem Dalmacije u organizaciji Kino Mediterana, putujućeg kino projekta Festivala mediteranskog filma Split koji će ove godine doživjeti svoje treće izdanje.

Komentari

Nema komentara.