Crtići se serijski štancaju - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Crtići se serijski štancaju

Crtići se serijski štancaju

Opet će zavladati 'Ledeno doba', japanske anime bit će igrani filmovi, a Ratovi zvijezda i Batman utjelovit će se u animiranom naličju.

s.p. 15.04.2008 1 komentara

Crtići se serijski štancaju

Ah, ništa nije predvidljivije nego to da će uspješan crtić za djecu imati svoj nastavak. Tako će 2009. u kina doći 'Ledeno doba 3' (naslovna), a kao što ime 'Ice Age: Dawn of the Dinosaurs' i govori, riječ je o prvom pojavljivanju dinosaura u serijalu. I za ovaj film je potvrđeno da je napravljen u 3D tehnologiji, a glasove daju Ray Romano, John Leguizamo, Queen Latifah i Denis Leary.


Teaser za 'Ice Age: Dawn of the Dinosaurs', r: Carlos Saldanha

Istovremeno, DreamWorks Pictures pribavio je prava za ekranizaciju japanske anime koja je postala klasik – 'Ghost In The Shell'. No, nema namjeru nanovo crtati cijeli film, već će ga rimejkati kao igrani film. Naslov ima potencijala, u Japanu je nakon izvornog filma već napravljena filmska trilogija, animirana TV serija i tri video-igre. Ako će i igrani film biti vjeran originalnom filmu, onda će trebati veliki budžet da se dobro prikaže bladerunnerovska atmosfera megalopolisa u budućnosti.

A dok svi čekaju na 'The Dark Knight' koji treba učvrstiti popularnost serijala o Batmanu, dovršen je animirani Batman, pripravljen samo za DVD distribuciju. 'Batman: Gotham Knight' je stilska vježba u stilu 'Animatrixa', hvaljenog crtića u kojem su japanski animatori u nekoliko odvojenih priča dali svoje viđenje 'Matrixa'. Ovaj film je batmanovski omnibus od nekoliko priča nacrtanih u stilu japanskih animi, a svaka je rađena na poseban način. Glas Batmana dat će Kevin Conroy, a ovog čovjeka-šišmiša Amerikanci će dočekati 8. srpnja.


Trailer za 'Batman: Gotham Knight', r: Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka, Hiroshi Morioka, Jong-Sik Nam, Shoujirou Nishimi

Kada smo kod uspješnih serijala, ne može se preskočiti najveći od sviju – 'Star Wars' Georgea Lucasa. Dobro, Lucas je odustao od igranih sequela/prequela svoje sage, no zato je pripremio animiranu verziju svoje franšize. Na Cartoon Networku će uskoro početi animirani serijal 'Ratova zvijezda', a kao odlična reklama i dobar uvod poslužit će dugometražni animirani film 'Star Wars: The Clone Wars'. 'SW: The Clone Wars' pojavit će se u američkim kinima 15. kolovoza, a radnja tog filma odvija se između priča 'SW2: Klonova napadaju' i 'SW 3: Osvete Sitha'


Trailer za 'Star Wars: The Clone Wars'

‘Guardians of Ga'Hoole’ je još jedna uspješna knjiga za djecu koja ide u animiranu ekranizaciju, napisala ju je Kathryn Lasky, a ilustrirao Richard Cowdrey. Najzanimljivije u cijelom projektu je da film treba režirati Zack Snyder, autor stripovskog epa '300' u kojem je sve prštalo od krvi. Iako mu je to prvi crtić, valjda će se Snyder snaći i dovršiti film čija se premijera očekuje 2009. ili 2010. Epska fantasy knjiga po kojoj se radi film inače ima 14 nastavaka, a planira ih se 25 (!), tako da Hollywood slobodno može napraviti joooš jedan serijal - ako ovaj film bude uspješan barem kao knjiga.  

Komentari
A: jurica 22.04.2008 Pogledaj profil

"Istovremeno, DreamWorks Pictures pribavio je prava za ekranizaciju japanske anime koja je postala klasik – 'Ghost In The Shell'."

to pak nikak nemre bit. il je ekranizacija mange il rimejk anime. jebes ga, nemre bit ekranizacija anime. anima je na keranu sama po sebi.

ak je autor teksta i sam zbunjen: GiS je prvo isasal kaj manga. a dal holivudjani misliju uzeti puno opsezniju radnju mange il sam malo prekrojit animu, ne znam. vjerojatno ovo drugo.

kag got okrenes - bezveze je i jedno i drugo.