Crtići lete visoko - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Crtići lete visoko

Crtići lete visoko

Jedni idu s TV-a u kina, drugi dobivaju nagrade, treći lete po zraku. Samo oprezno – neki su 'high' i kada su na zemlji, a neki visoko polete i nisko padnu.

s.p. 16.12.2008 0 komentara

Crtići lete visoko

Universal se prihvatio stare tehnike - prilagodbe stranih hitova. Japanska anima 'Bakugan Battle Brawlers' ide na velike ekrane u američkoj verziji. Priča se bavi bićima zvanim Bakugan, kojima gospodare ljudi i koriste ih za bitke u paralelnoj dimenziji. 'Bakugan' je kao serija vrlo uspješna na Cartoon Networku, pa možemo očekivati veliku zaradu i od kino ulaznica i od prodaje DVD-a, ali i od raznih suvenira.

Da su Azijci glavni u crtićima dokazano je u Singapuru, gdje su proglašene nagrade Festivala kompjuterske animacije, na kojem vijeće stručnjaka iz SIGGRAPH-a Azije promovira najbolje korištenje te tehnologije. Najbolji film je britanski 'This Way Up', priča o ocu i sinu koji putuju kroz zemlju. Nagradu žirija dobio je japanski fantasy 'Kudan', o čovjeku koji se pretvara u čudovište. Sljedeće godine se ovaj festival koji promovira računalnu animaciju seli u Japan, gdje će sigurno privući veliku pažnju.


'Delgo', r: Marc F. Adler, trailer

A pažnju publike očito je propustio steći 'Delgo', animirani film o tinejdžeru koji okuplja prijatelje radi spašavanja svijeta od smrtonosnog sukoba. Iako u njemu glasove posuđuju Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze i Val Kilmer, film ima jedno od najslabijih otvaranja u povijesti za filmove koji su imali premijeru u više od 2000 kina. Ukupno je zaradio oko pola milijuna dolara, što je oko 237 dolara po kinu, pa bi bilo bolje za distributere da je film odmah otišao publici kao DVD izdanje.

Film koji će sigurno imati uspjeha je 'Up' Petea Doctora. Naslov filma je sasvim prikladan, ovaj crtić govori o starcu koji stremi visinama, a za studio Pixar je dobra vijest da i ovaj film putuje prema vrhu, baš kao i drugi njihov animirani hit, 'Wall-E'. Neki kritičari su na prvim projekcijama izjavili da film već spada u najbolje filmove sljedeće godine, pa jedva čekamo taj film o letu balonom, koji će se gledati i u 3D izdanju.


'Up', r: Pete Docter, trailer

Da crtići nisu samo za djecu, pokazuje i ideja o snimanje animirane verzije -  Cheecha i Chonga. Ta dva tipa su jedan od najpoznatijih parova u američkoj pop-kulturi, a možete ih prepoznati po tome da su stalno - napušeni. Nedavno su zajedno otišli na turneju komičarskih nastupa, a producentska kuća Big Vision Entertainment pokrenula je animirani projekt o njihovim dogodovštinama. Radni naslov filma je 'Cheech and Chong's Smokin' Animated Movie', pa je već očito da će film biti zabranjen maloljetnicima. Djeco, ako želiti ići u visine - radije gledajte 'Up'!

Komentari

Nema komentara.