Otvorena sezona lova na nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Otvorena sezona lova na nagrade

Otvorena sezona lova na nagrade

Rade Šerbedžija se bori za satelite, Winslet i Streep ratuju za Oscara, Kung fu Panda ima čak 17 nominacija, a Danny Boyle obilato nagrađen.

s.p. 02.12.2008 0 komentara

Otvorena sezona lova na nagrade

Počela je američka sezona filmskih nagrada - a na listi potencijalnih dobitnika našao se i Rade Šerbedžija. Smiješi mu se Satellite Award za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Uspomene jednog bjegunca'. Tu nagradu dodjeljuje International Press Academy (udruga novinara u showbizu) pa je po tome srodna novinarskoj nagradi Zlatni globus. Eventualna nominacija za tu nagradu bila bi zaista ogromni uspjeh, osobito kada se uzme u obzir velika mašinerija koja gura ostale kandidate.

'Australia' ima čak 9 nominacija za Satellite, no ne i one za film i režiju. Među filmovima nominiranim za najbolji film vode 'Milk' i 'Slumdog Millionaire' sa šest nominacija, a dobro se drži i 'Reader' s 5 nominacija. Velika bitka vodi se žensku nagradu, i to između Kate Winslet i Meryl Streep koje se smatraju velikim suparnicama i za sljedeće Oscare. Meryl ima 2 Satellite nominacije, za dramu 'Doubt' i mjuzikl 'Mamma Mia', a Winslet 'samo' dramsku nominaciju za 'The Readera'. Inače Streep ima 2 osvojena Oscara i još 12 nominacija(!), a Winslet ima 5 nominacija i nijedan kipić u regalu. Bit će zanimljivo i u ostalim kategorijama, no više o tome nakon dodjele koja se održava 14. prosinca u Los Angelesu.


Trailer za 'Uspomene jednog bjegunca'

A čak 17 nominacija i to za prestižnu nagradu Annie ima 'Kung Fu Panda'. U kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma su još i 'Bolt''Wall*E''Valcer s Bashirom' i '$9.99'. Od filmova s dosta nominacija treba izdvojiti još i 'Hortona' s 5 nominacija, a u kategoriji DVD izdanja nominirani su i 'Batman: Gotham Knight' i 'Futurama: The Beast with a Billion Backs'. Od filmskih kuća najviše razloga za slavlje ima DreamWorks s 27 nominacija (uključujući i one za 'Pandu'). Dobitnici Annie nagrada bit će objavljeni u petak, 30. siječnja, a sada se znaju samo dobitnici nagrada za životno djelo. To su kreator crtića 'King of the Hill' Mike Judge, John Lasseter iz Pixara i Nick Park.

Neke nagrade su već dodjeljene, na Britanskim nagradama za nezavisni film dominirao je jedan milijunaš i to Slumdog Millionaire, Dannya Boylea koji je nagrađen i kao najbolji redatelj. Glumac iz filma Dev Patel dobio je nagradu kao 'obećavajući debitant'. Dok iz Indije još stižu vijesti o posljedicama terorostičke akcije, redatelj Boyle iskoristio je priliku da se zahvali svim ljudima s kojima je radio u Mumbaiju i pohvalio 'grad pun duha'. Dosta glamura dodjeli donijele su Keira Knightley i Sienna Miller koje su došle zajedno i izjavile da nisu mogle naći pratnju, pa zato sada hodaju jedna s drugom. Puno sreće novim 'ljubavnicama' - u promoviranju njihovog novog filma, 'The Edge of Love'.

Komentari

Nema komentara.