Crtići koji idu prema vrhu - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Crtići koji idu prema vrhu

Crtići koji idu prema vrhu

Pixar predstavio starca koji odlazi u nebo, a Disney psa koji odlazi u New York. Njihove avanture gledat ćete i u 3D kinima.

s.p. 28.07.2008 0 komentara

Crtići koji idu prema vrhu

Što donose novi hitovi najvećih animiranih studija? E, pa prvo pogledajte nebo... pa ćete vidjeti jedan balon... pa par balona... pa stotine i stotine balona... koji nose u zrak kuću... sa starcem koji nas pozdravlja s 'Dobar dan!' Ovo je je zanimljiv teaser novog Pixarovog crtića nazvanog 'Up', koji je predstavljen na strip konvenciji u San Diegu. Ova najava predstavila je film o starcu koji ide prema gore, a figurativno pokazuje da i Pixar nastavlja put prema vrhu animirane produkcije.


'Up', teaser

Redatelj Pete Docter ('Monsters, Inc.') i koredatelj Bob Peterson zamislili su 'Up' kao priču o komičnoj avanturi Carla Fredricksena koji je cijeli svoj život proveo sanjajući da istraži svijet, a u 78. godini života čini mu se kao da je život prošao pored njega. Iako mu se priprema život u staračkom domu, Carl ne zaboravlja da je ženi svog života obećao da će jednom posjetiti Venezuelu. Obratom sudbine Carl kreće na čudesno putovanje, a pridružuje mu se i 8-godišnji Russell.

Zanimljiva priča ipak djeluje i dosta bizarno, pa se mnogi pitaju kako će Pixar prodati priču o starcu koji leti po svijetu u kući s balonima. Čini se da pixarovci imaju namjeru opet privući i zreliju publiku, kojoj su bili namijenili i jedinstveni, dirljivi i dosta ambiciozni 'Wall-E'.


'Bolt', trailer

A sestrinska kompanija Walt Disney uvijek ima dobitnu kombinaciju za klince, i njihovi filmovi streme prema vrhovima – zarade na kino blagajnama. 'Bolt' je još jedan crtić sa životinjama koje govore i natječu se u uzbudljivim jurnjavama, a glasove daju velike zvijezde - stari John Travolta i tinejdžerska superzvijezda Miley Cyrus. 'Bolt' smo već najavljivali, to je priča o psu koji na televiziji nastupa kao superjunak, pa počinje i sam vjerovati u svoje junačke sposobnosti. Kada se nađe u New Yorku, Bolt kreće u akciju spašavanja otetog čovjeka, a na putu skuplja razne životinjske prijatelje. Oni će mu i morati pomagati, jer Bolt će uskoro shvatiti da nije superpas kakvim se zamišljao...

Film su režirali Byron Howard i Chris Williams (scenarist 'Mulana' i 'Carevog novog ruha'), a s 'Boltom' započinje trend obaveznog snimanja visokobudžetnih crtića u 3D tehnologiji. I 'Up' je najavljivan kao prvi Pixarov 3D film, pa tako oba filma možemo očekivati u 3D doživljaju. Bolt će na velikim ekranima zalajati u studenom ove godine, a 'Up' će se vinuti na vrhove kina u ljeto sljedeće godine. I naša kina najavila su da će puštati te crtiće uz 3D efekte, pa uskoro i u Hrvatskoj možemo očekivati da dobri crtići ožive pred našim očima.

Komentari

Nema komentara.