Rade Šerbedžija kao Nikola Tesla - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Rade Šerbedžija kao Nikola Tesla

Rade Šerbedžija kao Nikola Tesla

Dvodijelni dokumentarac o život Nikole Tesle naručio je ARTE, znanstvenika glumi Šerbedžija, a glazbu piše Livio Morosin, piše Novi list.

filmski.net 11.07.2005 0 komentara

Rade Šerbedžija kao Nikola Tesla

150 je godina prošlo od rođenja velikoga znanstvenika, Nikole Tesle. Prigodu će, među ostalima, obilježiti i satelitski kanal ARTE koji je zaposlio njemačkoga redatelja Michaela Krausa da nadgleda snimanje dokumentarca o tom vrlo važnom fizičaru koji je rođen u malom mjestu Smiljan, u Lici, ali je živio i radio u Americi.

Teslin će lik u filmu oživjeti Rade Šerbedžija, a za glazbeni će se dio serijala pobrinuti Livio Morosin s kojim glumac i inače poji u bendu. Morosinu je ovo prvi angažman na filmu, no bude li se držao Rade, čini nam se da mu neće biti i zadnji.

Prva od dvije jednoiposatne dokumentarne serije snimat će se u Smiljanu i pratit će Teslino djetinjstvo i život u Hrvatskoj, a druga u Americi. Očekuje se da bi serijal trebao biti završen do kraja ove godine. Premijera će se održati u Berlinu, a u planu je i promocije u još nekoliko velikih svjetskih gradova.

 

 


 

Komentari

Nema komentara.