Šerbedžija kod Pottera i kod Ðoleta - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Šerbedžija kod Pottera i kod Ðoleta

Šerbedžija kod Pottera i kod Ðoleta

Rade Šerbedžija glumit će u najnovijem filmu o Harryju Potteru, a već je odglumio svoje u ekranizaciji balade o Vasi Ladačkom.

z.m. 25.05.2009 0 komentara

Šerbedžija kod Pottera i kod Ðoleta

Na pressici povodom otvaranja 3. Festivala židovskog filma u Zagrebu Rade Šerbedžija najavio je da će imati malu ulogu u novom filmu o Harryju Potteru. 'Harry Potter i darovi smrti - 1. dio' počinje se snimati ujesen, a Rade će uskoro krenuti put Londona na probu kostima. Kaže, da je zaboravio kako će se njegov lik zvati, ali da u svakom slučaju igra pozitivca.

Na novinskoj konferenciji Šerbedžija je promovirao film 'Uspomene jednog bjegunca' /naslovna/ koji će se prikazati na Festivalu židovskog filma u kinu Europa večeras u 21:20. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a program smo već najavili ovdje.

Šerbedžija je za ulogu u 'Uspomenama jednog bjegunca' nagrađen kao najbolji glumac na filmskom festivalu u Rimu 2007. godine. film govori o govori o čovjeku koji nastoji prevladati traume iz djetinjstva u vrijeme Drugog svjetskog rata, zbog kojeg je morao bježati iz Poljske u Grčku.

Balašević i Šerbedžija na snimanju filma 'Kao rani mraz'

Trenutno ovaj naš najproduktivniji glumac snima čak 5 filmova, od kojih je domaćoj publici svakako najzanimljiviji 'Kao rani mraz' - fimska balada o Vasi Ladačkom. Scenarij, režiju i glazbu potpisuje Ðorđe Balašević, a za one koji ne poznaju njegov repertoar reći ćemo da film govori o nesretnoj ljubavi, čovjeku koji je imao sve, 'a ništa imo nije'.

Vasu igra Šerbedžija, a u ostalim ulogama su Nikola Ðuričko, Mustafa Nadarević, Zijah Sokolović, Jovana Balašević, Peđa Bjelac, Danijel Kovačević, Ivan Ðurić, Danica Jurčova, Radoje Čupić i Aleksa Balašević. Više o filmu možete saznati na stranicama Balaševićeve produkcijske kuće Salayka, gdje možete pogledati i isječke iz filma koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije.

 

Komentari

Nema komentara.