Glumačka burza - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Glumačka burza

Glumačka burza

Superman postaje vampir, Owenu Wilsonu nije do komedije, a nakon Oscara za ulogu slijepog pijanista, Jamie Foxx postaje - ludi violinist.

s.p. 30.08.2007 0 komentara

Glumačka burza

Owen Wilson, koji je u nedjelju, nakon pokušaja samoubojstva, glumački set zamijenio bolničkim krevetom u Beverly Hillsu, na prislinom je domoru. Trebao je snimiti epizodnu rolu u 'Tropic Thunder', no kako je film ušao u šesti tjedan snimanja, redatelj je odustao od Owena u castingu. Još je veća nesreća to što je redatelj te komedije o glumcima na setu visokobudžetnog ratnog spektakla, baš Owenov frend - Ben Stiller, a i ostatak podjele obećavao je dobru zabavu na setu - Justin Theroux, Steve Coogan i Nick Nolte, te u glavnim ulogama - Jack Black i Robert Downey Jr.  

Downey, koji također ima iskustva s bolnicama (i rehabilitacijskim centrima), promijenio je ploču i odabrao rad kao najbolju terapiju. Odmah nakon završetka snimanja 'Tropic Thundera', Downey ide snimati biografsku dramu 'The Soloist'. U njoj će glumiti Stevea Lopeza, kolumnista L.A. Timesa koji je na ulici otkrio beskućnika Nathaniela Ayersa, nekoć obećavajućeg studenta violine na prestižnoj školi Julliard i odlučio mu pomoći. Ulogu shizofrenog glazbenika dobio je Jamie Foxx, koji valjda puca na još jednog Oscara - glazbenici i duševni bolesnici uvijek dobro prolaze kod Akademije. Snimanje počinje u siječnju, scenaristica je Susannah Grant, koja se iskazala u biografskoj 'Erin Brockovich', a film će režirati Joe Wright ('Ponos i predrasude', 'Okajanje'). 

O Oscaru ne trebaju brinuti Kim Basinger i Billy Bob Thornton, svaki od njih dvoje ima na vlastotoj polici po jednog. No, sada imaju priliku glumiti u ekranizaciji romana Breta Eastona Ellisa, čija djela uvijek dižu prašinu. Drama 'The Informers' uključuje sedam priča koje se događaju tijekom jednog tjedna, a glavni likovi su holivudski šef, njegova žena, šefova ljubavnica,rock zvijezda, vampir i otmičar. Film će režirati australski redatelj Gregor Jordan, holivudskog tajkuna i njegovu ženu glumit će Billy Bob i Kim Basinger, a seksi ljubavnicu odglumit će Ashley Olsen. Zvijezdi 'Supermana' Brandonu Routhu očito je dosadilo igrati junaka, jer će u ovom filmu utjeloviti - vampira.   

A Jude Law se ne bori da dođe do krvi, već do nečeg krupnijeg. U futurističkom trileru 'Repossession Mambo' on je utjerivač dugova, koji od onih kojima su presađeni organi, traži povrat duga ili - uzima organ natrag. Osim što mora platiti i svoj dug, utjerivač traži još jednu nesretnu lovinu, koju glumi brazilska glumica Alice Braga. U glumačkoj ekipi je i svježi oskarovac Forest Whitaker, a film će ovog listopada u Kanadi početi snimati debitant Miguel Sapochnik, prema scenariju Erica Garcije koji adaptira vlastiti roman.   


Grace is Gone, r: James C. Strouse

Nakon što je na Sundanceu briljirao u dramskoj ulozi oca koji svojoj djeci mora javiti da im je majka poginula u Iraku ('Grace Is Gone'), Johnu Cusacku omililo se valjda igrati samohranog roditelja. Istoj ulozi dodajte i malo akcije i dobit ćete novi film - Jana De Bonta, 'Stopping Power'. Cusack glumi samohranog oca koji je na odmoru u Njemačkoj, gdje mu kćer otme kriminalac u bijegu (Jason Isaacs). Da bi ju spasio, Cusack je prisiljen služiti kao mamac koji će skrenuti potjeru policiju za kriminalcem, i privući je na sebe. Nadamo se da je Cusack dobar vozač, jer će čak i uz asistenciju kaskadera imati puno posla -  naime, najavljuje se scena potjere od - 51 minute!

Ni David Schwimmer više ne želi da ga pamte samo kao 'prijatelja', pa se 'uvalio' u politički triler Roda Lurieja 'Nothing but the Truth'. Priča je fokusirana na novinarku koja razotkriva agenta CIA-e, pa završi u zatvoru jer odbija odati svoj izvor. Schwimmer će glumiti novinarkinog muža koji ju isprva podržava, ali se s vremenom počinje kolebati. Novinarku će tumačiti Kate Beckinsale, a u ostalim ulogama su Matt Dillon, Vera Farmiga i Edie Falco. U zvjezdanoj glumačkoj ekipi pojavit će se još jedan glumac koji je 'obilježen' humorističnom ulogom u popularnoj seriji - Alan Alda ('M.A.S.H.'). 

I film 'Righteous Kill' može se pohvaliti zanimljivim castingom, triler Jona Avneta o detektivima koji traže serijskog ubojicu ima za glavne glumce Roberta De Nira i Al Pacina. Javili smo kako im se pridružio i reper 50 Cent, a sada su dobili i ženu od formata – Carlu Gugino. Ona će glumiti forenzičarku mračne prošlosti, koja ulazi u vezu s njujorškim detektivom (De Niro). Zanimljivo je da Gugino, koja se proslavila ulogom u dječjim 'Spy Kids' filmovima, sve više nastupa u krimićima, trilerima i akciji. Osim uloge u TV seriji 'Karen Sisco', nastupila je u erotičnoj ulozi u 'Sin Cityju', uskoro ćemo je gledati u krimiću 'American Gangster' Ridley Scotta, a zadnja vijest je da je Gugino potpisala da će nastupiti u dugoočekivanom 'Watchmenu'. U toj adaptaciji stripa Alana Moorea glumit će lik Sally Jupiter/Silk Spectre, a režirat će ju Zack Snyder ('300').  

 

 

Komentari

Nema komentara.