Muzej otplesao na drugo mjesto - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Muzej otplesao na drugo mjesto

Muzej otplesao na drugo mjesto

Ben Stiller s vrha box officea putuje u trope, gdje s još četvoricom macho komandosa snima veliki ratni debakl i sprda se sa Spielbergom. 

p.h. 15.01.2007 0 komentara

Muzej otplesao na drugo mjesto

Nakon trotjedne (apsolutne) box office vladavine filma ‘Night at the Museum’ koji je utržio 185.8  mil $ u SAD-u i 260.7 mil $ u svjetskoj distribuciji, Foxov film s Benom Stillerom u naslovnoj ulozi snimljen prema slikovnici Milana Trenca skliznuo je na drugo mjesto američke top liste.

Istisnuo ga je Sonyev ‘Stomp the Yard’, film o 19-godišnjem losanđeleskom uličnom plesaču i delinkventu koji se upisuje na fakultet ne bi li izbjegao maloljetnički zatvor.  ‘Stomp’ je, unatoč trulom dočeku na Rotten Tomatoes, samo u prvom tjednu u SAD-u  inkasirao 22 mil $, zasjenivši prošlotjednih 17 mil $ koje je ubrao 'Night at the Museum'.

Usporedbe radi, 'Rocky Balboa', sa ukupno zarađenih oko 65 mil $ i nakon 4 tjedna drži dostojanstveno 13. mjesto u SAD-u, dok je Gibsonov 'Apocalypto' u 6. tjednu pao na 23. mjesto s zarađenih tek 48 mil $, što je tek 8 mil $ više no što je film koštao.

Premda je 'muzejskim iskustvom' Stiller konačno postigao uspjeh i kod šire (obiteljske) populacije, već je najavio novi film, beskrupuloznu komediju u Zoolander/Dodgeball stilu. Radi se o filmu 'Tropic Thunder', kojeg je potajno kovao još dok je 1987. boravio u zapećku seta SpielbergovogCarstva sunca’, gdje je glumio sporednu ulogu. 

Stiller će, uz još četvoricu macho kolega glumiti superjunačinu koji igra naslovnu ulogu u visokobudžetnom ratnom spektaklu. No, veliki spektakl se u jednom trenutku pretvori u totalni debakl, a kad stvari pođu po zlu, Stiller i ekipa se moraju pouzdati u svoje (nepostojeće) borbene vještine ne bi li sačuvali žive glave.

Scenarij je naštrikao zajedno s Justinom Therouxom (sporedni iz Inland Empirea, Mulholland Drivea i Zoolandera) i Etanom Coenom (ne Cohenom), a prvi put nakon Zoolandera sjeda i u redateljsku fotelju. Preostalih četvero komandosa još nije odabrano, no sve su oči uprte u Frat Pack četverac kojim je i dosad kormilario Stiller - Will Ferrell, Owen Wilson, Steve Carell i Vince Vaughn.

Snimanje počinje u srpnju 2007., a izlazak je 2008.

Komentari

Nema komentara.