Ukratko: superbad hollywoodski vikend - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ukratko: superbad hollywoodski vikend

Ukratko: superbad hollywoodski vikend

John Singleton ubio je prolaznicu, Owen Wilson umalo sam sebe, Disney ubija palčeve, a Superbad - konkurenciju u pojam.

n.k. 27.08.2007 0 komentara

Ukratko: superbad hollywoodski vikend

Ubio ženu - Iako nije bio bio ni pijan ni drogiran, niti je prekoračio dozvoljenu brzinu vožnje, redatelj John Singleton, najpoznatiji po svojim za Oscara nominiranim Boyz N the Hood (iako je poslije njih snimio još svašta, uključujući i Četiri brata i Prebrzi i prežestoki) , vlastitim je monovolumenom ubio 57-godišnju prolaznicu... Policija tvrdi da je riječ o 'tragičnoj nesreći' zbog koje protiv Singletona najverojatnije neće biti podizana optužnica. Za razliku od njega, Lindsey Lohan o čijim pijančevanjima, vožnjom pod raznim 'utjecajima' i bla bla, mediji mjesecima bjesomučno pišu – zaradila je jedan jedini dan zatvora. Možda naše pravosuđe i nije najgore na svijetu?

Skoro ubio sebe - Glumac i scenarist Owen Wilson jučer je hitno prevez u bolnicu u Santa Monici nakon što je prerezavši žile i nagutavši se tableta – pokušao samoubojstvo. Slučajno ga je u takvom stanju pronašao netko od članova obitelji, a nakon brze intervencije, Wilson je – stabilno. O uzrocima te nesretne episode, više je nego sigurno, tabloidi će nas detaljno izvještavati idućih dana, a oporavi li se do venecijanske premijere svog novog filma - The Darjeeling Limited, možda na Mostri sve objasni i sam.

Ubili mu palčeve - Čuveni filmski kritičar Roger Ebert prije više od 30 godina s kolegom Geneom Siskelom pokrenuo je vlastitu TV emisiju čiji su zaštitni znak odmah postali njihovi palčevi, a kojima su ocjenjivali filmove. Palac gore ili dolje, njih su dvojica u međuvremenu zaštitili kao svoj trademark, Siskel je preminuo, a Ebert proteklih godinu dana prošao niz teških operacija koje su ga spriječile da se pojavljuje na malim ekranima. Zamijenile su ih kolege filmski kritičari, koristećii i dalje palčeve kao sredstvo ocjenjivanja filmova, sve do prošlog vikenda kad je Ebertu istekao ugovor s Disneyem koji emitira rečenu TV emisiju. Iako su odmah počeli pregovore oko novog ugovora, Disney je u emisiji zabranio daljnje korištenje (vjerojatno) skupog zaštitnog znaka, pa je više nego izvjesno da se planiraju riješiti bolesnog Eberta, ali da stvar bude gora krivnju za to svaljuju na -  njega.

Ubio konkurenciju - Komedija ‘Superbad’, već je drugi vikend za redom na prvom mjestu američkih kino-blagajni, što je u ljetnoj sezoni uspjelo još samo dvjema franšizama - Spider-man3 i Pirati 3. Snimljen za samo 18 milijuna$, film je dosad uprihodio njih čak 68, čime je postao i treća najuspješnija komedija godine (nakon Wild Hogs sa $77m i I Now Pronounce You Chuck & Larry s $71.6m).

Film je na Rottentoamtoes uprihodio 87% svježine, a na IMDB  gledatelji su ga ocjenili kao 91. najbolji – svih vremena.

Priča o (nepostojećem) seksualnom životu geek tinedjžera, već je treća uspješnica na istu temu koji je producirao Judd Apatow (40 Year Old Virgin, Knocked Up.), no ovaj je režirao Greg Mottola, a u glavnim su mu ulogama Jonah Hill i Michael Cera.  Jesu li geekovi najveći dio američke kino publike ili su naglo postali privlačni, provjerite u sami u priliženom traileru za film.


Superbad, r: Greg Mottola
Komentari

Nema komentara.