Dan poslije Oscara - akcije i reakcije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dan poslije Oscara - akcije i reakcije

Dan poslije Oscara - akcije i reakcije

O čemu svi bruje dan nakon Oscara? Tko je tugovao na svoj rođendan? Je li voditelj prešao granicu dobrog ukusa? Tko je pao na koljena?

s.p. 26.02.2013 1 komentara

Dan poslije Oscara - akcije i reakcije

Završio je još modni događaj i sajam show-businessa koji ima veze i s filmom, a odaziva se na ime Oscar. Sada se i službeno zlatni kipići više ne nazivaju 'Akademijinom nagradom' već jednostavno Oscarima, a njihova dodjela protekla je prilično predvidljivo. Kritičari zdvajaju nad time da li je, umjesto provokativnog ili originalnog filma, glavnu nagradu opet odnio prosječni 'film za široku publiku' u kojem Hollywood veliča samog sebe (kao i u prošlogodišnjem pobjedniku, 'Umjetniku').

Malo provokacije Akademija je pružila izborom voditelja - nekorektni Seth MacFarlane je svojim šalama osvježio Oscare na sličan način na koji je i Ricky Gervais osvježio Zlatni globus, iako se MacFarlaneu zamjera da je često prelazio granice dobrog ukusa. Ipak, uspio je na početku ceremonije nasmijati i inače mrgudnog Tommyja Leeja Jonesa, što je bio trenutak za pamćenje. Modni kritičari, a i ostatak publike zapazili su da Charlize Theron fantastično izgleda i s kratkom frizurom, a tabloidi i voajeri zabavljaju se proučavanjem bradavica koje su se ocrtavale na tankoj haljini Anne Hathaway.  


Jennifer Lawrence na presici.

Pamtit će se i pad Jennifer Lawrence na stepenicama pozornice, te obraćanje Michelle Obame preko videolinka za što je zaslužan utjecajni producent Harvey Weinstein koji, osim što 'sređuje' dobitnike Oscara, tako dokazuje da utječe i na ostatak ceremonije, a bogme i na Bijelu kuću. Za Weinsteina kažu da je dobro izlobirao i Oscara za Jennifer Lawrence, mada to znači da na veliku žalost ljubitelja art filmova, Emmanuelle Riva nije dobila zasluženog Oscara na svoj 86. rođendan.

Na presici nakon dodjele Affleck je izjavio da nije bio siguran da će pobijediti sve dok mu nisu uručili Oscara. Tarantino je izjavio da je zadovoljan kontroverzama oko 'Odbjeglog Djanga' jer to znači da se počinje govoriti o naslijeđu ropstva, suzna Anne Hathaway stalno cmizdri da joj se 'ispunio san', a produhovljeni Ang Lee slavi čudo što je uopće uspio snimiti 'Pijev život'.


Adele izvodi 'Skyfall' na Oscarima.

Na ovim Oscarima se 6. put u povijesti dogodilo i 'čudo' da je prilikom brojanja brojnih listića došlo do izjednačenog rezultata te su Oscara u kategoriji montaže zvuka dobila dva filma, i to ona špijunska - 'Zero Dark Thirty' i 'Skyfall'. Filmovi s Bondom vrlo rijetko dobivaju bilo kakve Oscare, no ove godine je 'Skyfall' dobio još jednog - za najbolju originalnu pjesmu.

Zvuči nevjerojatno, ali ovo je prva pjesma iz Bonda koja je dobila Oscara, a pjevačicu i autoricu pjesme 'Skyfall' Adele su na presici pitali da li očekuje da postane vlasnica 'EGOT' nagrada tj. ona koja uz glazbenog Grammyja i filmskog Oscara, ima još i kazališnog Tonyja i televizijsku nagradu Emmy. Adele je najavila da bi u budućnosti mogla napraviti neki kazališni mjuzikl, a i snimiti neki TV dokumentarac za HBO, baš kao što je to uradila Beyonce. Tako vam je to kada prorade apetiti...

Komentari
anonymous 26.02.2013

totalno sam se iznendila za ovogodisnje dobitnike,po meni je naomi wats trebala dobiti oscara za najbolju zensku glumicu