Family Guy vodi Oscare - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Family Guy vodi Oscare

Family Guy vodi Oscare

Američka filmska akademija ove je godine vođenje ceremonije Oscara povjerila potpuno politički nekorektnom Sethu MacFarlaneu.

z.m.k. 02.10.2012 0 komentara

Family Guy vodi Oscare

Seth MacFarlane, kreator animirane serije 'Family Guy' i autor velikog ovogodišnjeg kino-hita 'Ted' voditi će dodjelu Oscara 24. veljače 2013. Ova objava došla je ponešto neočekivano jer se mjesecima špekuliralo da će taj delikatni posao biti povjeren Jimmyu Fallonu.


MacFarlane je napisao scenarij, režirao film i posudio glas Tedu

Osim očitog komičarskog talenta, MacFarlane ima još izvrsnih predispozicija za ovaj posao - izdao je swing album 'Music Is Better Than Words' i naravno, divno je bezobrazan! MacFarlane bi tako mogao biti dobar odabir za producente Oscara, koji se konstantno bore s padom gledanosti ceremonije koja je iz godine u godinu sve predvidljivija i dosadnija. On svakako nema reputaciju 'zločestog dečka' kao Ricky Gervais, ali nije ni 'kamilica' poput isprobanih komičara kao što je prošlogodišnji voditelj Billy Crystal.

Ipak, pitanje je koliko sam voditelj ima utjecaja na gledanost, a koliko filmovi koji se nalaze u konkurenciji. Naime, najveću gledanost dodjela Oscara imala je 1998. kada je 55 milijuna Amerikanaca bilo prikovano uz male ekrane. Voditelj je bio (opet) Billy Crystal, ali zvijezda večeri bio je film 'Titanic' koji je odnio 11 nagrada.

Komentari

Nema komentara.