Raspored kino premijera 2013. - zima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Raspored kino premijera 2013. - zima

Raspored kino premijera 2013. - zima

Ove zime u hrvatskim kinima možete upoznati Abrahama Lincolna, odbjeglog Djanga, Hitchcocka, Ivicu i Maricu, Frankenweenieja, Anu Karenjinu i Osamu Bin Ladena!

Siniša Paić 30.12.2012 0 komentara

Raspored kino premijera 2013. - zima

03.01.

'Svećenikova djeca'
Komedija Vinka Brešana, priča o mladom svećeniku koji buši kondome kako bi povećao natalitet u malom dalmatinskom mjestu.

'Nemoguće' ('The Impossible')
Drama snimljena prema istinitoj priči o preživljavanju jedne obitelji za vrijeme tsunamija na Tajlandu 2004.

'Teksaški masakr motornom pilom' 3D ('Texas Chainsaw' 3D)
Horor o psihotičnoj obitelji serijskih ubojica koji se vraćaju iz mrtvih kako bi se osvetili.

10.01.

'Zvijeri južnih divljina' ('Beasts of the Southern Wild')
Poetična drama o maloj djevojčici koja živi na rubu svijeta koji propada. Dobitnik nagrada na Sundanceu i Cannesu.

'Krš i lom' ('Wreck-It Ralph')
Animirana komedija o Ralphu kojem dosadi stalno igrati negativca u arkadnoj igri pa kreće dokazati da i on ima ono što je potrebno da postane heroj.

'Gangsterski odred' ('Gangster Squad')
Akcijski krimić o žestokim policajcima (Nick Nolte, Ryan Gosling) koji se nemilosrdno obračunavaju s moćnim gangsterom (Sean Penn) u korumpiranom Los Angelesu nakon Drugog svjetskog rata.
          
17.01.

'Gospodin Lazhar' ('Monsieur Lazhar')
Humorna drama o alžirskom imigrantu Lazharu koji se zaposli kao učitelj u kanadskoj osnovnoj školi nakon što je njegov prethodnik izvršio samoubojstvo.       

'Odbjegli Django' ('Django Unchained')

Vestern Quentina Tarantina, priča o robu (Jamie Foxx) koji surađuje s njemačkim lovcem na glave (Christoph Waltz) i bori se da oslobodi ženu (Kerry Washington) koja je robinja nemilosrdnog vlasnika plantaže (Leonardo DiCaprio).

'Prelomilo se u četrdesetima' ('This is 40')  
Nastavak filma 'Zalomilo se', komedija Judda Apatowa u kojoj pratimo sudbinu para s dvoje djece koji se bori s bračnim problemima, poslom i krizom srednjih godina.

'Seanse' ('The Sessions')
Drama o čovjeku koji je većinu svog života proveo dišući putem željeznih pluća i u dobi od 38 godina odlučio - izgubiti nevinost uz pomoć seksualne terapeutkinje i duhovnu pomoć svećenika!

'Zero Dark Thirty'
Triler Kathryn Bigelow koji pojašnjava tko je i kako ulovio najtraženijeg terorista na svijetu - Osamu Bin Ladena!

24.01.

'Jadnici' ('Les Miserables')
Filmska adaptacija romana Victora Hugoa i popularnog mjuzikla u kojoj glume Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen i Helena Bonham Carter.

'Parker'       
Kriminalistički triler o profesionalnom lopovu Parkeru (Jason Statham) koji se drži svog moralnog koda, no njegova ga ekipa prevari i ostavi da umre. Parker jedva preživi i zajedno sa svojom novom partnericom (Jennifer Lopez) kreće u osvetu.

'U dobru i u zlu' ('Silver Linings Playbook')
Humorna drama o čovjeku koji gubi sve - kuću, ženu, posao i duševno zdravlje - a onda se počne oporavljati kada sretne zagonetnu ženu koja i sama ima mnogo problema.

31.01.

'Moje najdraže čudovište' ('Frankenweenie')
Animirana priča Tima Burtona o dječaku i njegovom psu. Nakon što njegov ljubimac Sparky doživi nesreću, mladi Victor svu nadu polaže u znanost kako bi svog najdražeg prijatelja vratio u život – uz par sitnih izmjena!

'Lincoln'
Biografska drama u režiji Stevena Spielberga, priča o predsjedniku Lincolnu (Daniel Day-Lewis) koji se usred rata sprema donijeti povijesnu odluku o oslobađanju robova.      

'Ivica i Marica: Lovci na vještice' ('Hansel and Gretel Witch Hunters')
Akcijski film o Ivici (Jeremy Renner) i Marici (Gemma Arterton), bratu i sestri koji nakon proživljene traume odluče svoj život posvetiti lovu i ubijanju vještica.

'Posljednja bitka' ('Last Stand')
Akcijski triler o šerifu (Arnold Schwarzenegger) malog gradića na granici koji mora zaustaviti moćnog gangstera u bijegu iz zatvora.

'Sigurnost nije zagarantirana' ('Safety Not Guaranteed')
Komedija o novinaru koji istražuje oglas u kojem graditelj vremeplova traži kompanjona - za putovanje kroz vrijeme!

siječanj

'Posljednja patrola' ('End of Watch')
Kriminalistička drama o dvojici mladih policajaca koji patroliraju najozloglašenijim ulicama Los Angelesa.

veljača

'Histerija: Tajne ženskog orgazma' ('Hysteria')
Histerično smiješna romantična komedija o najdubljoj ženskoj tajni - vibratoru! Povijesna priča o liječniku koji je izumio vibrator i pomogao mnogim ženama, a najviše mu je bilo stalo do šefove kćeri!

'The Hive'
Triler o operateru hitne službe koji se, da bi spasio život mlade djevojke, mora suočiti s ubojicom iz njezine prošlosti.

'Promised Land'
Drama Gusa Van Santa, priča o prodavaču (Matt Damon) u službi korporacije koji dolazi u mali grad u kojem doživljava stvari koje će mu promijeniti život.

07.02.

'Krađa identiteta' ('Identity Thief')
Komedija Setha Gordona o običnom čovjeku u potrazi za prevaranticom koja mu je ukrala identitet i živi na njegov račun.

'Master' ('The Master')
 
Hvaljena drama kultnog Paula Thomasa Andersona, priča o osnivaču zagonetnog kulta.

'Topla tijela' ('Warm Bodies')
Romantična horor drama o zombiju koji dobije dušu nakon što pojede mozak jednog tinejdžera pa se zaljubi u djevojku svoje žrtve.

'Svijet čimpanzi' ('Chimpanzee')
Dokumentarac koji prati obitelj čimpanzi koje žive u tropskoj džungli na Obali Bjelokosti i Ugandi, a radnja se posebno usredotočuje na Oscara, razigranu mladu čimpanzu. Kada obitelj napusti Oscara, on je prepušten sam sebi u nemilosrdnoj džungli gdje mora naučiti preživjeti...

14.02.

'Divna stvorenja' ('Beautiful Creatures')
Fantastična drama o mladiću koji upoznaje neobičnu djevojku koja mu se prije toga pojavljivala u snovima. Ona pripada obitelji časnika čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći.

'Potraga za Nemom' 3D ('Finding Nemo' 3D)
3D verzija crtića o Nemu, avanturističkoj ribici koja se neočekivano nađe u akvariju nakon što ju upecaju. Kako bi ga pronašao, njegov otac Marlin uz pomoć svoje zaboravljive prijateljice Dore kreće na epsko putovanje.
          
'Umri muški: Dobar dan za umiranje'
('A Good Day to Die Hard)'
'Umri muški' u Rusiji! John McClane (Bruce Willis) putuje u Moskvu kako bi pomogao svom sinu Jacku, a za petama mu je ruska mafija.

14.2./proljeće

'Cvjetni trg'
Triler Krste Papića o glumcu Filipu čija se obitelj nađe na udaru mafije nakon što policijski inspektor prisili Filipa da pomogne policiji u istrazi opakog mafijaša.

21.2.

'Paranenormalna aktivnost' ('A Haunted House')
Komedija o bračnom paru koji useljava u ukletu kuću. Kada žena postane opsjednuta, muž se za pomoć obraća svećeniku, vidovnjaku i timu istjerivača duhova!

'Ana Karenjina' ('Anna Karenina')
Adaptacija slavnog romana o tragičnoj ljubavi u kojoj glume Keira Knightley, Jude Law i Aaron Taylor-Johnson.

'Let' ('Flight')
Napeta drama Roberta Zemeckisa, priča o pilotu (Denzel Washington) koji upada u probleme - nakon što izbjegne katastrofalnu nesreću zrakoplova.

'Čarlijev svijet' ('The Perks of Being Wallflover')
Tinejdžerska drama s Emmom Watson, priča o odrastanju stidljivog dječaka koji se druži sa starijim prijateljima.

28.2.

'Zagonetni dječak'

Nastavak 'Koka i duhova', priča o dječaku Koku koji uz pomoć prijatelja istražuje misterij dječaka iz razreda čije neobično ponašanje privuče njihovu pažnju.

'Broken City'        
Noir kriminalistička drama o detektivu (Mark Wahlberg) koji je unajmljen od strane korumpiranog političara (Russell Crowe) da prati njegovu nevjernu ženu (Catherine Zeta-Jones), ali biva uvučen u skandal puno većih razmjera.

'Zabranjena ljubav' ('Upside Down')
Romantična SF drama o muškarcu koji u paralelnom svemiru traži svoju davno izgubljenu ljubav iz mladosti.

'Hitchcock'
Biografski film o slavnom redatelju Hitchcocku (Anthony Hopkins), njegovom odnosu sa suprugom Almom i snimanju kultnog filma 'Psiho'.

ožujak

'Kon-Tiki'
Film o legendarnom putu norveškog istraživača Thora Heyerdahla koji je u drvenom splavu prešao Tihi ocean.

'Nurse' 3D
Triler o sexy medicinskoj sestri (Paz de la Huerta) koja mami i kažnjava preljubnike!

07.03.

'Carstvo velikog Oza' 3D IMAX ('Oz: The Great And Powerful') 3D IMAX
Fantastična avantura u režiji Sama Raimija, uvod u priču legendarnog 'Čarobnjaka iz Oza'. Glavni junak je Oscar Diggs (James Franco), lokalni iluzionist sumnjivog morala koji se nađe u zemlji Oz.

'Mama'       
Psihološki horor o dvije djevojčice koje su nestale u šumi onog dana kada su im ubijeni roditelji. Uskoro ih pronalaze, no pojavljuju se i zagonetni glasovi.

14.03.

'Stand Up Guys'       
Komedija o okupljanju starih prijatelja iz svijeta kriminala. Kada Val (Al Pacino) izađe iz zatvora, Doc (Christopher Walken) mu priređuje ludi provod, no zna da ga uskoro mora smaknuti po naređenju gangstera.

zima

'Shadow Dancer'
Špijunski triler o članici IRA-e koja, u želji da pomogne svom sinu, postaje britanski doušnik.

'Sedam psihopata' ('Seven Psychopaths')
Crna komedija Martina McDonagha, priča o scenaristu bez nadahnuća, otmici psa i bijesnom mafijašu.

NAPOMENA: Ovo je okvirni raspored, datumi kino premijera u Hrvatskoj se stalno mijenjaju. Raspored ne sadrži filmove za koje još nisu određeni datumi premijera, a filmovi koji igraju samo u art-kinima najavljuju se u zasebnom tekstu.

Komentari

Nema komentara.