Hitchcock! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hitchcock!

Hitchcock!

Pogledajte kako legenda glumi legendu - Anthony Hopkins glavom i bradom kao Alfred Hitchcock u novom biografskom filmu o slavnom redatelju!

z.m.k. 11.10.2012 0 komentara

Hitchcock!

'Ja sam samo čovjek koji se skriva u kutu s kamerom i promatra,' govori o sebi Alfred Hitchcock u ovom traileru. Glumi ga briljantni Anthony Hopkins, a radnja se odvija za vrijeme snimanja filma 'Psiho'. Uloga vrišteće djevojke pod tušem pripala je Scarlett Johansson, dok redateljevu suprugu Almu briljantno tumači Helen Mirren.

Redatelj filma je Sacha Gervasi koji se proslavio dokumentarcem 'Anvil! The Story of Anvil', a scenarij je napisao John McLaughlin ('Crni labud') prema knjizi Hitchcockovog biografa Stephena Rebella. Radnja filma portretira Hitchcockov odnos sa suprugom i njegovu stvaralačku krizu. U strahu da su neki drugi redatelji provokativniji od njega, Hitchcock se odlučio snimiti kontroverzni 'Psiho', a u tome nije imao potporu svog studija Paramount Pictures pa je založio vlastitu kuću kako bi financirao snimanje. 

Film će se u američkim kinima pojaviti krajem studenog kako bi uspio ući u utrku za ovogodišnjeg Oscara, u kojoj - sudeći po izvrsnim glumačkim izvedbama - ima itekakve šanse. Time bi se na neki način ispravila povijesna nepravda jer Hitchcock nikada nije osvojio Oscara, iako je bio pet puta nominiran. Tek je 1968. od Američke filmske akademije primio počasnu nagradu.

Komentari

Nema komentara.