'Pieta' osvojila 69.  Mostru - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Pieta' osvojila 69. Mostru

'Pieta' osvojila 69. Mostru

Dodjelom nagrada završio je 69. venecijanski filmski festival, a Zlatnog lava za najbolji film dobila je južnokorejska 'Pieta' redatelja Kim Ki-duka.

z.m.k. 09.09.2012 0 komentara

'Pieta' osvojila 69.  Mostru

Pobjednička drama, 'Pieta' Kim Ki-duka obiluje nasiljem i govori o utjerivaču dugova koji se nemilosrdno odnosi prema svojim žrtvama, ne strahujući od osvete jer nema svoje obitelji. No, jednoga dana pojavi se žena koja tvrdi da mu je majka i on je pušta u svoj život. Uskoro, ona biva oteta, a on kreće u brutalnu potragu za počiniteljima.


'Pieta', trailer
 
Srebrnog lava za najbolju režiju dobio je Paul Thomas Anderson za film 'The Master', postratnu dramu o marincu koji nakon drugog svjetskog rata traži svoje mjesto u društvu. Redatelj je priznao da ga je za ovu dramu inspirirao lik L. Rona Hubbarda, utemeljitelja scijentologije, što je razbjesnilo sve sljedbenike tog pokreta. Zanimljivo je da su Philip Seymour Hoffman i Joaquin Phoenix 'podijelili' nagradu za njaboljeg glumca za ostvarene uloge u ovome filmu.


'The Master', trailer

Najboljom glumicom proglašena je Hadas Yaron za ulogu u izraelskom filmu 'Lemale Et Ha’Chalal', priči o orthodoksnoj hasidskoj obitelji iz Tel Aviva. Za najbolji scenarij nagrađen je Olivier Assayas za film 'Apres Mai', priču o studentu u Parizu 70-ih godina, njegovim putovanjima i traženju sebe.

Popis svih ostalih dobitnika možete vidjeti na linku ovdje: http://www.labiennale.org/en/cinema/festival/awards/

Komentari

Nema komentara.