Zvijezde su preplaćene! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zvijezde su preplaćene!

Zvijezde su preplaćene!

Will Ferrell, Eddie Murphy i Tom Cruise više ne donose zaradu, Hollywood svoj profit dobiva od velikih priča a ne glumaca.

s.p. 19.11.2009 0 komentara

Zvijezde su preplaćene!

Forbes je objavio listu filmskih zvijezda koje su previše plaćene i svojim filmove ne donose potrebnu zaradu. Na vrhu liste je komičar Will Ferrell koji je  nanizao dosta neuspjelih filmova ('Land of the Lost', 'Semi-Pro', 'Step Brothers'), a slijede ga Ewan McGregor, Billy Bob Thornton te tamnopute zvijezde Eddie Murphy i Ice Cube. Šesto mjesto zauzeo je Tom Cruise koji nikako da snimi neki hit, ali je zato osiguran posebnim ugovorom pa je bio solidno plaćen i za 'Jaganjce i lavove' koji nisu nadoknadili uloženi budžet.

Od glumica na listi tu je Drew Barrymore kojoj na kino-blagajnama nije uspjela ni hvaljena komedija 'Whip It', a slijedi ju Leonardo DiCaprio koji više voli glumiti u art-dramama nego u hitovima. Deveti na listi je Samuel Jackson, a deseti je još jedan komičar, Jim Carrey čija 'Božićna priča' je zaradila 'samo' 30 milijuna, što je manje od očekivanoga.


'Paranormal Activity' - nema zvijezda, ima zaradu!

Ukratko, Hollywood je shvatio da velike zvijezde ne znače nužno i veliku zaradu. Filmovi puni zvijezda kao što su 'Surogati', 'Funny People', 'Land of the Lost' i 'Ti me lažeš najbolje' nisu uspjeli u kinima, pa su u vrijeme današnje recesije studiji sve manje voljni (unaprijed!) isplaćivati glumcima velike honorare.

S druge strane, ogromne zarade zaradili su filmovi bez poznatih zvijezdi kao što su 'Mamurluk', 'Distrikt 9', te niskobudžetni 'Paranormal Activity'. Osim toga, moramo spomenuti i 'Mladi mjesec' iz serijala 'Sumrak' - iako nema slavnih glumaca, film obara rekorde pretprodaje ulaznica i u Americi i kod nas. Kao i filmovi iz serijala o Harryju Potteru ili 'Prstenovima', 'Mladi mjesec' pokazuje da je ponekad najbolje uložiti pare u poznatu priču, a ne u poznate glumce.

Komentari

Nema komentara.