Indiana Jones se obogatio - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Indiana Jones se obogatio

Indiana Jones se obogatio

Harrison Ford zaradio milijune kao Indiana Jones, a puno zarađuju i komičari čije filmove kritika ne voli, ali publika rado gleda.

s.p. 16.06.2009 0 komentara

Indiana Jones se obogatio

Forbes je objavio da Harrison Ford zarađuje najviše od svih glumaca - toliko da bi mogao izgraditi vlastito 'Kraljevstvo kristalne lubanje'. Posljednji Indiana Jones donio je Fordu iznenađujuće visoku zaradu jer mu je Paramount obećao visok postotak od profita filma koji dosada iznosi 750 milijuna dolara. Ford je zaradio 65 milijuna dolara, koji su mu osigurali prvo mjesto na listi glumaca koji su zaradili najviše.

Na iznenađujućem 2. mjestu je Adam Sandler s 55 milijuna dolara koje je zaradio s komedijama 'Zohan je zakon!' i 'Priče za laku noć', a već mu je sjela plaća i za predstojeći film Judda Apatowa 'Funny People'.

Zatim slijede tamnoputi glumci, 3. na listi je Will Smith koji uspješno nosi svaki film, pa i one koje je kritika pokopala kao što su 'Hancock' i 'Sedam duša'. Eddie Murphy je s filmom 'Meet Dave' ušao na razne liste najgorih filmova 2008., no ipak je skupio zaradu koja mu je omogućila 4. mjesto. Prestižna akcijska zvijezda je Nicolas Cage, koji očekuje premijere čak 6 filmova u sljedeće 2 godine, a honorari za marljiv rad osigurali su mu 5. mjesto.

Ostatak liste glumaca s najdebljim novčanikom zauzima 'stara garda': 6. Tom Hanks, 7. Tom Cruise, 8. Jim Carrey, 9. Johnny Depp i 10. George Clooney. Važno je napomenuti da se ne računa samo zarada od njihovih nedavnih filmova, već i profit iz ostalih biznisa, a Tom Hanks je dokaz da se ne živi samo od glume - on se namlatio para kao producent 'Mamma Mie'!

Komentari

Nema komentara.