Tko drma Hollywoodom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko drma Hollywoodom

Tko drma Hollywoodom

Oprah je prva na Forbesovoj listi slavnih i utjecajnih, a jedini Holivuđani koji joj dahću za vrat su Johnny Depp, Brad i Angie.

s.p. 12.06.2008 0 komentara

Tko drma Hollywoodom

Najmoćniji celebrity 2008. je – Oprah Winfrey. Tako je odlučio Forbes, koji svake godine objavljuje liste bogatih i utjecajnih, a ovo je 5. put da je Oprah prva na Forbesovoj listi. Iako je gledanost njezine emisije pala (i to navodno zbog new age spiritualizma i političke podrške Obami) ona još uvijek ostaje i jedan od najvećih i najmoćnijih promotora filmova. Velike zvijezde, redatelji, glumci, pa čak i jedan Tom Cruise, čekaju u redu za intervju kod Oprah jer znaju da njezina preporuka puno znači, baš kao što i ulaz na njezin knjižni klub stvara literarne bestselere. 

Nakon Oprah s 275 milijuna dolara zarade, slijedi golfer Tiger Woods, a među prvih 10 nema puno glumaca, jer oni ne zarađuju tako puno kao prije. No opet, na ovoj listi ne računa se samo zarada, nego i prisutnost u medijima, na Internetu i televiziji. To pojašnjava i zašto je na vrhu liste Brangelina, par koji je imao relativnu skromnu zaradu (Brad 20 milijuna dolara, Angelina 'samo' 14), ali je zato teško bilo pobjeći od naslovnica s njima i njihovom djecom. Angelina, koja je najtraženija na Internetu, zato je osvojila čak 3. mjesto na Forbesovoj listi, a Brad je 10.


Angelina, Brad i Bebe bili su u središtu pažnje i na ovogodišnjem Cannesu.

Ove godine je među 100 najutjecajnijih u show-businessu ušlo 20 filmskih i 10 televizijskih glumaca, te 5 redatelja i producenata. Od slavnih iz svijeta filma dobro je prošao Johnny Depp, koji je nakon silnih 'Pirata s Kariba' izborio 6. mjesto sa 72 milijuna dolara zarade. On bi sigurno bio pri vrhu i na zasebnoj listi 'najisplativijih glumaca' (čiji filmovi imaju najviše prosječne zarade), a prošle godine je tu titulu 'najkomercijalnijeg' uzeo Matt Damon

Ni oni koji nisu iz svijeta filma, kao J.K. Rowling (9. mjesto), često indirektno zarađuju od Hollywooda, pa je tako autorica Harryja Pottera od svojih autorskih prava ukupno zaradila rekordnih 300 milijuna dolara. Čak je i mladi Daniel Radcliffe sa svojih 25 milijuna dolara zarade ušao među prvih 100, a isti iznos zaradila je i 15-godišnja Miley Ray Cyrus koja je ušla na Forbesovu listu nakon što se skupila velika dječja publika za njezin 3D film 'Hannah Montana'. To pokazuje da sve više slavnih postaju zvijezde zahvaljujući sve mlađoj publici, a oni koji ove godine nisu imali komercijalne projekte ispadaju s liste. Tako u top 100 nema faca kao što su Tom Hanks, Jessica Alba, Adam Sandler i Scarlett Johansson, a glavni savjet koji im njihovi PR-ovci mogu dati je sigurno: 'Naruči se kod Oprah!'.

Komentari

Nema komentara.