Will Ferrell

16.06.1967 Irvine, California, USA John W. Ferrell

Rekao je da se u javnosti osjeća nelagodno pojavljujući se sam, pa se tako uvijek oblači u kožu svojih likova. Zadnji put je došao na party u kostimu konja.

Will_Ferrell

Will Ferrell je jedini član showa Saturday Night Live (SNL) koji je svojim performansima zaradio nominaciju za Emmyja i jedini za kojim je cijela postava SNL iskreno žalila kada je nakon sedam godina suradnje otišao kako bi se posvetio filmskoj karijeri. U prvoj sezoni bio je prozvan jednim od najgorih imitatora da bi na kraju postao najbolji, a producenti su ga nastojali zadržati svim raspoloživim sredstvima, pa je postao osoba s najvećom plaćom ikada koja je iznosila preko 350 000 $.

Njegova ljubav prema komičnim interpretacijama počela je još u srednjoj školi gdje je bio zadužen za prenošenje jutarnjih novosti svojim kolegama učenicima koje je često počastio nekom od svojih ideja. Nakon završene škole za sportskog komentatora i kratkog zaposlenja u struci, Will je odlučio pohađati radionice i tečajeve glume u kvartovskom koledžu. Već nakon godinu dana započeo je ozbiljniju karijeru u poznatoj glumačkoj skupini 'The Groundlings' gdje se sprijateljio s Crisom Kattanom s kojim će kasnije nastupati i raditi u SNL showu. 

Na meniju omiljenih imitacija našle su se razne slavne ličnosti poput Alexa Trebeka, Jessea Venture, Charltona Hestona, Georgea W. Busha... Posebno je hvaljena interpretacija posljednjeg nabrojenog za vrijeme izbora 2000. godine. U isto vrijeme često gostuje na TV-u sudjelujući u raznim programima uključujući i 'Strangers with Candy', 'Grace Under Fire' i 'Living Single'.
Briljirao je kao Steve Butabi, lik koji je proizašao iz SNL-a, u komediji 'A Night at the Roxbury' (1998). Iako je film bio totalna katastrofa, donio mu je nove uloge: novinar u 'Dicku' (1999), angažman u 'Superstaru' (1999) i 'The Suburbans' (1999).

Slijedećih godina upražnjavao je sporedne uloge u zapaženim komedijama 'Drowning Mona' (2000), 'The Ladies Man' (2000), 'Zoolander' (2001), 'Jay and Silent Bob Strike Back' (2001), 'Old School' (2003), itd. Proslavio se komedijom 'Elf' (2003) koja se iz skromnog filma pretvorila u pravi hit, upravo zahvaljujući njemu. U skladu s tim uspjehom, uslijedile su uloge u komediji 'Anchorman' (2004) koju potpisuje i kao scenarist, zajedno s redateljem Adamom McKayem. Tu je još remake 'Starsky and Hutcha' (2004), te noviji projekti kao što su 'Bewitched' (2005) gdje mu je partnerica Nicole Kidman i novi film Woodyja Alena, 'Melinda and Melinda' (2005).

Zauvijek je odustao od posla sportskog komentatora, ali je kao ljubitelj sporta nekoliko puta sudjelovao u maratonima, dva puta sa svojom suprugom Vivecom Paulin s kojom se oženio 2000.
Imaju sina Magnusa Paulina Ferella koji je rođen 7.03.2004.