Tko privlači najviše para u Hollywoodu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko privlači najviše para u Hollywoodu?

Tko privlači najviše para u Hollywoodu?

Will Smith najviše zarađuje, a Vince Vaughn najviše vraća uloženi novac. Glumice zarađuju dvaput manje, a najuspješnija od njih je Cameron Diaz.

s.p. 24.07.2008 0 komentara

Tko privlači najviše para u Hollywoodu?

Časopis za bogataše Forbes objavio je listu najplaćenijih i najisplativijih glumaca. Tako je Will Smith sa 80 milijuna dolara zarade bio najradosnije lice u Hollywoodu /naslovna/ kada je odlazio u banku, a ima i rekord od 8 uzastopnih filmova koji su zaradili preko 100 milijuna dolara. Prije su među muškim zvijezdama najplaćenije bile akcijske zvijezde kao što su Schwarzenegger i Stallone, a Smith je pokazao da najviše plaćaju glumce koji kombiniraju akcijske i komične uloge. Tako je Smith puno zaradio s akcijskim 'Ja sam legenda', a ponovio je uspjeh s akcijskom komedijom 'Hancock', koju naš Lebowski i ostali kritičari proglašavaju jednim od najlošijih ljetnih hitova.

Drugi na listi glumaca je Johnny Depp s 72 milijuna, koji iza sebe također ima jednu superuspješnu akcijsku komediju, 'Pirate s Kariba: Na kraju svijeta'. Zatim slijede dva komičara s honorarom od 55 milijuna, Mike Myers kojemu se najviše isplatio 'Shrek', te Eddie Murphy koji još jednom dokazuje da je otporan na kritičare. Njegov 'Nemogući Dave' nema baš dobre kritike, a 'Norbit' je imao je strašno negativne recenzije, no Murphy nastavlja zgrtati milijune uz pomoć publike. Peti na listi je Leonardo DiCaprio čiji filmovi za zreliju publiku ne zarađuju tako puno, ali redovito dobivaju nominacije za Oscara, pa je Leo zaslužio svojih 45 milijuna.

Od starijih akcijskih zvijezda u Top 10 najplaćenijih su još i Bruce Willis (41 milijun) koji nastavlja 'umirati muški', te Nicolas Cage (38 milijuna) koji je postigao iznenađujući uspjeh s 'Nacionalnim blagom: Knjigom tajni'. Ostali bogataši na holivudskoj listi su sve redom komičari, Adam Sandler (30 milijuna) koji se baca u producentske vode, te Ben Stiller (40 milijuna) i Will Ferrell (31 milijun) koji su dobro plaćeni i nakon promašaja u karijeri. Stiller je tako imao loše rezultate sa 'Zavodnikom', a Ferrell je krahirao sa sportskom komedijom 'Semi-Pro', ali zasad im to ne smeta.


Tko sinkronizira 'Shreka', lako zaradi ogromne honorare - Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy.

Izgleda da nikome na vrhu ni ne smeta što su glumice slabije plaćene od glumaca, od 1.6.2007. do 1.6.2008. najuspješniji glumci su zaradili ukupno 487 milijuna dolara, što je dvaput više nego zarada najplaćenijih glumica, koja iznosi 244 milijuna. Tako bi se među top 5 dobro plaćenih glumaca oba spola jedva ugurala Cameron Diaz koja (također zbog 'Shreka'!) na svojem računu ove sezone ima novih 50 milijuna, a od dobro plaćenih žena tu su još popularna Keira Knightley s 32 milijuna, te bogata 'prijateljica' Jennifer Aniston s 27 milijuna.

Ipak, ako se računa koliko je svaki glumac zaradio u odnosu na netto profit, ispada da ovi s najvišim honorarima nisu i među najisplativijim glumcima. Tako je najplaćeniji glumac, Will Smith, prema omjeru uloženog i zarađenog novca tek na 21. mjestu, a i 2. glumac po zaradi, Johnny Depp, je tek 20. na toj listi. Najbolja investicija je Vince Vaughn, koji je na svaki novac uložen u njega vratio u prosjeku 14.73 dolara. Njegovi filmovi 'Prekid' i 'Lovci ne djeveruše' nisu imali megauspješne rezultate, ali su imali skromne budžete, a Vince manji honorar, pa je stoga bio više nego isplativ za studije.

Drugi na listi komercijalnih glumaca je Tobey Maguire, a treća je jedna glumica, Julia Roberts. Sljedeći na Top 10 najisplativijih su Brad Pitt, Naomi Watts, Matt Damon, George Clooney, Jennifer Aniston, Hugh Jackman, te Ben Stiller koji je tako i na listi onih koji najviše zarađuju, ali i najviše vraćaju za uloženo.

Komentari

Nema komentara.