Isus u raznim inkarnacijama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Isus u raznim inkarnacijama

Isus u raznim inkarnacijama

Isus nije izbirljiv - utjelovili su ga i pobožni Jim Caviezel i kul Martin Donovan pa i gnjevni Christian Bale.

s.p. 25.02.2009 0 komentara

Isus u raznim inkarnacijama

Na Pepelnicu se i mi s Filmskog.neta posipamo pepelom zbog silnih tekstova o pornografiji, pa prenosimo i jednu pravu kršćansku listu: popis raznih Isusa koje smo mogli vidjeti u filmovima, pa izdvajamo one najupečatljivije:

Jim Caviezel - 'Pasija'
Caviezelu treba priznati da se potrudio oko uloge Isusa - učio je aramejski, a istrpio je i udarac munje na setu. Poznat je po anđeoskim očima koje je pokazao u filmu 'Angel Eyes', a časopis People proglasio ga je 'najseksipilnijim Spasiteljem'.

Willem Dafoe - 'Posljednje Kristovo iskušenje'
Jedna od realističnijih verzija Isusa je ona Willema Dafoea koji je slušao upute redatelja Scorsesea i glumio prirodno, koristeći svoj uobičajeni naglasak. Zbog kontroverzi oko filma morao je trpiti prijetnje fundamentalista, a za ovaj niskobudžetni film se zaista krvavo naradio.

Willem Dafoe - 'kontroverzni Isus'.

Martin Donovan - 'The Book of Life'
Jedan od najluđih filmova o Isusu, redatelj je poznati nezavisnjak Hal Hartley. Martin Donovan (agent DEA-e u 'Travi') je moderni Isus koji u pratnji svoje pomoćnice Magdalene (P.J. Harvey!) dolazi pokrenuti Apokalipsu, baš kao što je njegov Otac odredio. Sučava se sa Sotonom, pa zajedno ispijaju žestice, a Isus priznaje: 'Moj Otac je vrlo gnjevan tip'. Klasik!

Will Ferrell - 'Superstar'
Will Ferrell kao Isus? Očito je riječ o komediji, i to onoj u kojoj Isus služi kao savjetnik - katoličkoj školarki u nevolji.

Robert Powell - 'Isus iz Nazareta'
Franco Zeffirelli je u šest sati uspio predstaviti spektakularnu priču s puno poznatih glumaca - Anne Bancroft, Laurence Olivier, James Earl Jones, Anthony Quinn i Rob Steiger. Glavna zvijezda bio mu je Robert Powell koji je u mjuziklu 'Tommy' poznat po ulozi oca koji pogine žrtvujući se za narod, a zatim 'uskrsne'.

Ted Neeley - 'hipi Isus'.

Ted Neeley - 'Isus Krist Superstar'
Ovo je jedan od filmova o Isusu koji odlično odražava vrijeme u kojem je sniman. Rađen 1970-ih, pokazuje da je ondašnja mladež prihvatila Isusa kao drevnog hipija, pa je i Neeley odglumio Spasitelja u skladu s rock'n'roll filozofijom. 

Max Von Sydow - 'Najveća priča ikad ispričana'
Iako naslov aludira da je riječ o remek-djelu, i sami filmaši bili su pomalo razočarani konačnim rezultatom. Isus iz ovog filma, Max Von Sydow, nazvao je film 'predivnim, vrlo dirljivim neuspjehom'. Ipak, nakon vremenskog odmaka možemo reći da je ipak riječ o velikom filmu u kojem je Von Sydow ostvario veliku ulogu.

Christian Bale - 'Mary, Mother of Jesus'
Last, but not least - Isus Krist je bio i Christian Bale koji je bar po imenu pravi kršćanin. U ovom TV filmu glumio je energičnu verziju Isusa, onu koju vidi i osjeća njegova majka Marija. Budući Batman pokazao je svoju karizmu, a zlobnici bi rekli da je 'američkom psihu' sigurno najbolje išla scena kada bijesni na trgovce u hramu. Sjetite se onog: 'Ooooh, good! Good for you!'. No, znate kako je - u ovom razdoblju treba intenzivno opraštati stare grijehe!

Komentari

Nema komentara.