Pasija 2: Uskrsnuće - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pasija 2: Uskrsnuće

Pasija 2: Uskrsnuće

Evo radosne vijesti za one koji čekaju Isusovo uskrsnuće na filmu! I nema veze s Melom Gibsonom!

s.p. 19.01.2010 0 komentara

Pasija 2: Uskrsnuće

Nastavak 'Pasije'? Dobro, pa i ne baš... Većina internetskih medija jednostavno nije izdržala, a da tako ne najavi film o uskrsnuću koji se sprema u Americi. Poslije ogromnog uspjeha Gibsonove 'Pasije' koja je privukla mase vjernika, mnogi su radili viceve na račun nastavka, no problem je bio da 'Pasija' završava Isusovim raspećem i ustajanjem iz groba, a nakon toga baš i nema materijala za novu priču o Isusu.

No, tako ne misli nezavisni producent Bill McKay koji priprema film 'Isusovo uskrsnuće' u produkciji Samuel Goldwyn Filma koji će uložiti 20 milijuna. Autori filma bit će filmaši koji su se ispočetka bavili akcijskim filmovima i trilerima, ali su se kasnije prebacili na duhovnu tematiku. Tako će scenarist filma biti Dan Gordon koji je 2006. za film adaptirao 'Celestinsko proročanstvo', a redatelj Jonas McCord je 2001. s Banderasom snimio 'Potragu' u kojoj svećenik i arheologinja istražuju grobnicu u kojoj se nalazi razapeto tijelo koje je tamo od 1. st. poslije Krista.


Kraj 'Pasije' - tako je to radio Mel Gibson.

Ovaj film se neće fokusirati samo na Isusa te je producent najavio da će u stilu 'Gladijatora' istražiti političku atmosferu tog vremena, s naglaskom na Poncija Pilata, Judu, Heroda, Kaifu i ostale biblijske junake umiješane u priču o moći i pohlepi koja se odvijala u pozadini Isusovog raspeća i uskrsnuća.

Nema nikakvih naznaka da bi Mel Gibson mogao biti umiješan u projekt, a on ionako ima druge planove. Nakon što je predstavio aramejski jezik u 'Pasiji' i majanski jezik u 'Apocalyptu', sada Gibson planira snimiti film o drevnim Vikinzima koji će se odvijati na njihovom drevnom narječju. S druge strane, autori 'Isusovog uskrsnuća' nisu najavili jezik kojim će se govoriti na filmu, ali zato već znaju datum premijere - 2011., na Uskrs!

Komentari

Nema komentara.