Islamisti protiv kreatora South Parka - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Islamisti protiv kreatora South Parka

Islamisti protiv kreatora South Parka

Oni žele ubiti Kennyja! I Cartmana i Stana i Treya Parkera i Matta Stonea! A sve to zbog jednog medvjedića!

s.p. 22.04.2010 0 komentara

Islamisti protiv kreatora South Parka

Kao što smo i najavili, 200. epizoda 'South Parka' izazvala je reakcija radikalnih muslimana koji ne žele da se objavljuju slike proroka Muhameda. U jubilarnoj epizodi okupljaju se sve slavne osobe koje su bile ismijavane u 'South Parku', te pod vodstvom Toma Cruisea dižu tužbu protiv grada Southa Parka. Među svim tim slavnim osobama pojavljuju se i vjerske vođe, a među njima navodno i Muhamed - ali u kostimu medvjedića!


Isječak iz kontroverzne epizode: Kako prikazati Muhameda?

I to je bilo dovoljno radikalnim islamistima koji su na internetskoj stranici RevolutionMuslim.com 'upozorili' autore 'South Parka' Treya Parkera i Matta Stonea da bi ih mogla stići zaslužena kazna. Autor članka Abu Talhah Al-Amrikee napisao je da je riječ o 'epizodi South Parka koja je uvrijedila Proroka' i upozorio Parkera i Stonea da je to što rade 'glupo' i da će 'vjerojatno završiti kao 'Theo Van Gogh'. Riječ je o nizozemskom filmašu koji je snimio film o zlostavljanju žena u muslimanskom svijetu i nakon toga je okrutno ubijen, a baš su slikom ubijenog Van Gogha islamisti ilustrirali svoj tekst o South Parku.

Da stvar bude gora, na spomenutoj internetskoj stranici objavljene su adrese ureda, ali i privatnih domova autora 'South Parka', a sve to je kasnije obrazloženo time da se 'daje ljudima prilika da izraze svoj protest'. Osim toga, objavljena je i propovijed jednog terorističkog lidera koji upozorava kakva je kazna za uvredu njihovog Proroka. Kao i obično, fanatici su pokazali da nisu baš upućeni u ono čime se bave - 'South Park' je prikazao Muhameda u epizodi 'Super Best Friends' iz 2001. godine, što samo pokazuje da ekstremisti nisu baš dosljedni oko povoda za svoje akcije.

Komentari

Nema komentara.