Rad, red, disciplina - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rad, red, disciplina

Rad, red, disciplina

Oni su pravi holivudski radoholičari, nižu film za filmom. Prije nadolazećih blagdana natovarili su si nove projekte za novu godinu.

z.m. 19.12.2008 0 komentara

Rad, red, disciplina

Jesu li svi igrači online igara gubitnici u stvarnom životu? Tim pitanjem pozabavit će se Gore Verbinski u svom novom filmu, koji nastaje prema članku objavljenom u Wall Street Journalu. Scenarij piše Steven Knight ('Ruska obećanja'), a bavit će se izmišljenim likom u Second Lifeu, nabildanim frajerom, kojeg u stvarnom životu kreira 53-godišnji kronični pušač s dijebetesom.


South Parkovci se zezaju s online igračima u 'Make Love, Not Warcraft'

Frank Miller još nije ni dovršio 'The Spirit', a već ima u planu slijedeći projekt. On će se opet bazirati na stripu i to 'Bucku Rogersu', čija se radnja odvija u 25. stoljeću. Buck je astronaut iz 20. stoljeća koji slučajno biva zamrznut, a budi se 500 godina kasnije. U budućnosti ga očekuje borba za istinu, pravdu, američke vrednote i, naravno, ljubav. U svakom slučaju, očekujemo tipičan Millerov darkerski potpis i na ovoj priči.

Sveamerički junak, Buck Rogers, već je dobio filmsku ekranizaciju

Nema odmora ni za Baza Luhrmanna, čija 'Australija' uskoro stiže i u domaća kina. On se namjerio na ekranizaciju 'Velikog Gatsbya', za kojeg smatra da će biti izvrsna parabola ekonomske krize koja drma svijetom. Priča je to iz 1920-tih godina, o imućnom Jayu Gatsbyu, raskošnim zabavama, prohibiciji, materijalizmu i moralnoj dekadenciji.

Redatelj 'Valcera s Bashirom', Izraelac Ari Folman planira ekranizirati 'The Futurological Congress', kratku znanstveno-fantastičnu priču o blistavom svijetu budućnosti u kojem su svi prividno sretni i bogati, što je zapravo iluzija. Priču je napisao Stanislav Lem, autor 'Solarisa' kojeg su ekranizirali Andrej Tarkovski i Steven Soderbergh. 'The Futurological Congress' će biti snimljen kao hibrid igranog i animiranog filma, baš kao i 'Valcer s Bashirom' koji se ove godine konkurira za Zlatne globuse i Oscara.


Trailer za 'Solaris' Tarkovskog iz 1972.

Ne miruje ni Tom Cruise – njegova 'Valkyria' još nije ugledala mrak kino dvorana, a u pripremi ima čak tri projekta koje za njega piše Christopher McQuarrie, koscenarist i producent 'Valkyrie'. Prvi je 'Flying Tigers' o eskadrili pilota dobrovoljaca koji su u Drugom svjetskom ratu pomagali Kinezima u borbi protiv Japanaca. Drugi je 'The Champions', priča o tajnim agentima sa supermoćima, na kojoj je počeo raditi Guillermo Del Toro, o čemu smoveć pisali. Treći projekt je drama 'The Tourist', koju smo također najavili, a u kojoj bi Tomu partnerica trebala biti Charlize Theron.

Komentari

Nema komentara.