Hobiti, gnomovi i mačo-frajeri - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hobiti, gnomovi i mačo-frajeri

Hobiti, gnomovi i mačo-frajeri

Holivudski akcijski junaci preuzimaju neočekivane uloge, dok se na Novom Zelandu kuha hobitova juha, a u Engleskoj gnomovski ljubić.

z.m. 20.08.2008 0 komentara

Hobiti, gnomovi i mačo-frajeri

Napokon se okupila Hobitova družina! Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens i Guillermo Del Toro konačno su i službeno potpisali ugovore za scenarije dva filma prema romanu JRR Tolkiena. Vesela družina okupila se na Novom Zelandu gdje u kreativnom zanosu žurno sastavljaju priču za 'Hobita' koja mora biti gotova do sredine 2009. kada započinje snimanje.

Osim hobitskih imamo i friške vijesti o gnomovima – već smo najavili 'Gnomea i Juliet', kompjuterski animiranu verziju… pogađate koje priče?! Glasove patuljastom Romeu i Juliji dat će James McAvoy i Emily Blunt, glazbu će im skladati Elton John, a njihove vrtne avanture režirat će Kelly Asbury ('Shrek 2'). Gnomastično!

Gnom a.k.a. vrtni patuljak poje podoknicu svojoj dragoj... 'Gnomeo, Gnomeo, zašto si Gnomeo...'

Sjećate se Vin Diesela? Ćelavca kojem se nakon mačo uloge u 'Brzim i žestokima' smiješila blistava akcijska karijera, a onda se odbio pojaviti u nastavku i propao u zemlju… Sada se predomislio, pa se vraća u četvrti nastavak, a režirati će i kratki film koji će biti svojevrsni prequel za taj film. Više detalja o tome ne znamo, nadamo se da vam neizvjesnost nije prejaka.

Russell Crowe u javnosti njeguje imidž naprasite australske seljačine, ali u sebi očito skriva i humorističnu stranu kad se namjerio na ulogu komičarske legende Billa Hicksa – najbritkijeg komičara iz '80-ih i '90-ih koji je sa samo 32 godine preminuo od raka. Scenarij za biografski film već je u pripremi, a u međuvremenu bacite oko na jedan od Hicksovih genijalnih nastupa:


Bill Hicks govori o smislu života

Tom Cruise svim silama pokušava uskrsnuti svoju nekadašnju slavu. I ne samo to – namjerio se na superjunačku ulogu u 'Sleeperu', ekranizaciji stripa u produkciji Sama Raimija koji je u tom žanru već oguglao uz Spidermana. 'Sleeper' je priča o špijunu koji postaje neosjetljiv na bol nakon susreta s vanzemaljskim predmetom. A nakon toga pređe na scijentologiju i počne skakati po kauču kod Oprah. Šala mala…

Nema šale za braću Coen – njihov slijedeći projekt biti će crnohumorna komedija ozbiljnog naslova 'A Serious Man', o čijoj smo radnji već pisali. Odabrali su i glavne glumce, koji ovoga puta nisu ni George Clooney, ni Brad Pitt, ni Javier Bardem - poluanonimni Michael Stuhlbarg ('The Pillowman') i Richard Kind (znan iz TV serija 'Lud za tobom', 'Spin City'.) Zaposlena braća trenutno finaliziraju 'Burn After Reading' koji će ipak biti nakrcan zvijezdama kao što možete vidjeti u priloženom traileru:

Komentari

Nema komentara.