Izleti u svijet mašte - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Izleti u svijet mašte

Izleti u svijet mašte

Par iz mokrih snova bit će Charlize Theron i Tom Cruise, a spremaju se fantastični rimejci 'Zabranjenog planeta' i 'Planeta majmuna'.

s.p. 04.11.2008 0 komentara

Izleti u svijet mašte

Charlize Theron će možda otići na turistički izlet s Tomom Cruiseom. Bez brige, Katie Holmes, to samo znači da su u tijeku pregovori oko castinga za film 'The Tourist', koji je rimejk francuskog trilera iz 2005. 'Anthony Zimmer'. Zgodna Charlize bi trebala glumiti agenticu Interpola koja se koristi američkim turistom Cruiseom da uhvati kriminalca s kojim je nekad bila u vezi. Snimanje počinje u ožujku, a dotle maštajte o sexy prizorima sa Charlize i Tomom.

Rimejka se i jedan film u kojem bi se mogli angažirati zaista jeftini glumci - majmuni. Fox planira još jedan film iz serijala Planet majmuna, nazvan 'Genesis: Apes'. Kao što ime i govori, film bi se bavio nastankom inteligentnih majmuna, i to kroz priču o Caesaru, prvom majmunu koji je naučio govoriti i zatim izazvao ustanak protiv ljudi. U filmu se majmunove sposobnosti objašnjavaju genetskim eksperimentiranjem, a priča nije originalna, nego rimejk filma iz 1973., 'Conquest of the Planet of the Apes'.


Trailer za 'Zabranjeni planet' iz 1956.

Kada smo kod SF klasika, sprema se i rimejk jednog od najvećih filmova tog žanra - 'Zabranjenog planeta'. Priča filma bavi se ekspedicijom koja posjećuje koloniju znanstvenika na udaljenom planetu i tamo otkriva dvoje ljudi koji su jedini preživjeli zagonetne napade. To su dr. Morbius kojem je specijalna tehnologija povećala inteligenciiju i njegova kćerka Altaira, a oni kriju tajnu povezanu s vanzemaljcima. Ovu priču ponovno bi trebao snimati Warner Bros. u produkciji Joela Silvera, a pisanja scenarija bi se trebao dohvatiti J. Michael Straczynski, SF autor koji je inače nedavno napisao i Eastwoodov 'Changeling'.

A evo i filma koji nije rimejk, nego - prequel. Redatelj Joe Carnahan objavio je da je dobio zeleno svjetlo od Universala da snimi film koji bi ispričao uvodnu priču za njegov film iz 2006., 'As u rukavu'. Iako je kritika taj film ocijenila kao još jednu kopiju Tarantina, Carnahan ne odustaje od svojih fantastičnih planova, pa opet najavljuje gostovanje velikih zvijezdi, od kojih će neki nastupiti samo u cameo ulogama. Charlize i Tom će vjerojatno biti zauzeti, ali želimo mu puno sreće s ostalima...

Komentari

Nema komentara.