Charlize Theron

07.08.1975 Benona, South Africa Charlize Theron

Prekrasna Afrikanka karijeru je započela kao model, nastavila kao balerina, a trenutno je mlada holivudska zvijezda u polaganom, ali sigurnom usponu.

Charlize_Theron

Odrasla je na farmi u Benoni, Južna Afrika. Balerina i model, petnaestogodišnja Charlize svjedočila je obiteljskoj tragediji u kojoj je njezina majka u samoobrani ubila oca, inače pijanicu i nasilnika. Zbog toga je već sa 16 odlučila otići u Milano kako bi pokušala izgraditi manekensku karijeru, ali ubrzo se vratila svojoj prvoj ljubavi - baletu. Sljedeća destinacija bio je New York u kojem je dobila priliku plesati u Joffrey Ballet skupini.

Nakon što je povrijedila koljeno, a to je značilo da se mora oprostiti od plesa, na nagovor majke odlazi u LA okušati se kao glumica. Sudbina joj se nasmiješila jednog lijepog dana u banci, na Hollywood Bullevardu, gdje ju je primjetio agent dok se svađala s bankovnim managerom. Ponašanje, izgled i stav privukli su ga i pozvao ju je na audiciju. Osam mjeseci kasnije dobila je svoj prvi posao. Prvu bolju ulogu dobila je u 2 Days in the Valley (1996.). Iako film nije postigao značajan rezultat, Charlize je odveo do sljedeće i to glavne uloge u The Devil's Advocate (1997.) uz legendarnog Al Pacina, ali i do Mighty Joe Younga (1998.).

Njena gluma posebno je zapažena u Woody Allenovom filmu Celebrity (1998.) nakon kojeg prihvaća ulogu u The Cider House Rules (1999.), Oscarom nagrađenoj adaptaciji John Irvinove novele. Filmovi poput Allenovg The Curse of the Jade Scorpion (2001.) i Sweet November (2001.) nisu bili brilijantni, ali Theron je već imala status koji nije mogao biti olako uništen. To je potvrdila ulogom u The Italian Job (2003.), vrlo zabavnom ostvarenju, remakeu filma Michael Caina iz 1969.

Postaje ozbiljno shvaćena glumica nakon glavne uloge u filmu Monster (2003.), drami napravljenoj po istinitoj priči o serijskoj ubojici i prostitutki Aileen Wuornos koja je 80-ih pobila sedam muškaraca na Floridi.

Proglašena jednom od najljepših žena svijeta i jednom od najljepših glumica Hollywooda, zaručena je s glumcem Stuart Townsendom.