Ukratko: Oproštaljka - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ukratko: Oproštaljka

Ukratko: Oproštaljka

Jessica Biel oprostila se od Wonder Woman, Bond od legendarne Miss Moneypenny, Coppola od uspomena, a Cruise od svojeg ucjenjivača. 

z.m. 01.10.2007 0 komentara

Ukratko: Oproštaljka

'Justice League' ne piše se dobro. Veliki projekt Warner Brosa o kojem smo vas ukratko i nadugačko izvještavali nikako da se pokrene s mrtve točke. Scenaristi Kieran i Michele Mulroney navodno su dovršili scenarij, ali studio mu još nije dao 'zeleno svjetlo' za početak snimanja. Što bi moglo značiti da su potrebne preinake, za koje nema mnogo vremena jer je veeeliki holivudski štrajk sve bliže. Scenaristima kolektivni ugovor ističe krajem listopada, a ako do tada ne bude dovršen predložak za 'Justice League' – filma najvjerojatnije neće ni biti. Ionako producenti već muku muče s glavnim ulogama. Jessica Biel trebala je glumiti Wonder Woman, ali je navodno odustala, a još treba popuniti utegnute kostimiće cijele vojske superjunaka - Batmana, Supermana, Green Lanterna, Flasha, Martian Manhuntera, Aquamana...

Jedna dobra i jedna loša vijest za ljubitelje Bonda. Prvo loša – preminula je Lois Maxwell, koja je u 14 Bondova odglumila legendarnu Miss Moneypenny. Glumica je rođena 1927. godine u Kanadi, kao Lois Hooker. Karijeru je započela izvodeći radio-drame, a već s 15 godina dolazi u Britaniju s postrojbama kanadske vojske. U Londonu upisuje Royal Academy of Dramatic Art, gdje upoznaje Rogera Moorea s kojim će kasnije glumiti u nekoliko Bondova. Glumila je dadilju u Kubrickovoj 'Loliti' i odigrala mnogo televizijskih uloga. Posljednji put utjelovila je Miss Moneypenny s 58 godina i to u 'Pogledu na ubojstvo' 1985.

A sad dobra – nazire se datum premijere novog filma o agentu 007, u kina bi trebao 7. studenog 2008. Film još uvijek nosi jednostavan radni naziv 'Bond 22', u glavnoj ulozi ponovo Daniel Craig, redatelj je Marc Forster, a tko će biti nova Bonduša još nije poznato. Zanimljivo, do inače dobro obaviještenog Imdb-a dospjela su nagađanja iz Hrvatske pa su među glumcima naveli i našeg Gorana Višnjića, ali uz naglasak da se radi o glasinama. No, već se zna da će glavni negativac novog Bonda biti isti kao i u 'Casino Royaleu' – pa teško da će Višnjić naći kruha u bondovskoj franšizi.

Maxwell kao Moneypenny i Connery kao Bond

Donosimo još jednu osmrtnicu - David Hans Schmidt počinio je samoubojstvo u svom domu u Los Angelesu. Pitate se tko je ta faca? Shmidt se 'proslavio' ucjenjujući holivudske face, a posljednje žrtva bio mu je bračni par Cruise-Holmes. Uz pomoć kompanjona Schmidt je ukrao oko 700 fotki s njihovog vjenčanja i za njih tražio milijunsku naknadu. Nedugo prije toga pokušao je prodati dnevnike i fotografije Paris Hilton i na svojoj web stranici objavio navodnu snimku seksa O.J. Simpsona. Zanat je ispekao pomažući bivšim Clintonovim ljubavnicama Gennifer Flowers i Pauli Jones da sklope poslove s Playboyem i ostalim finim magazinima.

A kad već kopamo po crnoj kronici, dodat ćemo i da se oglasio Francis Ford Coppola, kojemu su prošli tjedan razbojnici opljačkali ured u Buenos Airesu. Pozvao je pljačkaše da mu vrate mali eksterni hard disk na kojem su bili pohranjeni njegovi osobni podaci: 'to je mala stvarčica... ali informacije na njoj su mi višestruko vrijedne.' Među ostalim, na disku se nalaze podaci koje koje je Coppola pohranjivao 15 godina - razni tekstovi, scenarij za 'Tetro' i brojne obiteljske fotografije. Nadamo se samo da među njima nije bilo nikakvih golišavih...

Komentari

Nema komentara.