Bond seli u Versailles? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bond seli u Versailles?

Bond seli u Versailles?

Kralju svih špijuna nudi se kraljevska rezidencija u Versaillesu - ako mu treba spektakularna i raskošna lokacija za novi film, evo je!

s.p. 08.04.2010 0 komentara

Bond seli u Versailles?

Pariške vlasti ponudile su producentima Bonda Versajsku palaču kao lokaciju za novi, 23. film o Bondu. Ako producenti ne znaju kako uklopiti palaču u priču - nudi im se i par ideja! Predlaže se da Bond naganja teroriste po palači, a versajski vrtovi čine se idealnom lokacijom za bijeg i skrivanje. Čelnici filmske komisije Pariza izjavili su da bi 'bilo odlično imati Jameda Bonda u veličanstvenom dekoru Versaillesa'. Cijena - prava sitnica! Bilo koji filmaš može iznajmiti Versailles za 16,000 eura po danu, a prošle godine vlada je ponudila 20% poreznog odbitka za filmaše koji snimaju u Francuskoj.


'Marie Antoinette' - zna se gdje je sniman ovaj film!

Versajska palača tj. Dvorac Versailles bila je rezidencija francuskih kraljeva od 1682. pa do Francuske revolucije 1789. Sada više nije vladin objekt, pa francuske vlasti traže od uprave Versaillesa da sami osiguraju svoj budžet, što je još više otvorilo Palaču svim zainteresiranim filmašima. Dosad je u tom prostoru snimljeno 165 filmova, i to uglavnom onih povijesnih i kostimiranih, kao što su 'Opasne veze' i, dakako, 'Marie Antoinette'. U vrijeme recesije takvi filmovi su skupi, no sada se Versailles želi promovirati i kao lokacija za moderne filmove. A ima li bolje promocije od snimanja popularnog serijala s akcijskim junakom koji ima pravi - aristokratski ukus!

Komentari

Nema komentara.