Gdje je oscarovac kad ga trebaš? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gdje je oscarovac kad ga trebaš?

Gdje je oscarovac kad ga trebaš?

Objavljeni su ovogodišnji dobitnici počasnih Oscara za životno djelo, među njima Francis Ford Coppola i Jean-Luc Godard koji je izgubljen.

z.m. 26.08.2010 0 komentara

Gdje je oscarovac kad ga trebaš?

Organizatori Oscara objavili su da već više od 24 sata pokušavaju locirati i kontaktirati redatelja Jeana-Luca Godarda kako bi ga obavijestili da je dobitnik počasnog Oscara za životno djelo. Godard (79) je švicarski državljanin rođen u Parizu koji je poznat po svom anti-holivudskom stavu. Također je strastveni pušač i zbog toga mrzi duge avionske letove pa bi se lako moglo desiti da zbog toga propusti ceremoniju dodjele koja će se održati u studenom. 

Osim Godarda, dobitnici su Francis Ford Coppola, Eli Wallach i povjesničar nijemog filma i dokumentarist Kevin Brownlow. Oni su svi pronađeni i obaviješteni. Coppola već posjeduje pet Oscara od kojih je većinu dobio za 'Kuma'.

'Svaki od ovih dobitnika dirnuo je filmsku publiku diljem svijeta i utjecao na filmsku industriju kroz svoj rad,' izjavio je predsjednik Američke akademije filmske umjetnosti Tom Sherak: 'Biti će čast proslaviti njihova nevjerojatna postignuća i doprinos filmu.' Da, ako se pojave...

Komentari

Nema komentara.