Redateljski veterani u akciji - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Redateljski veterani u akciji

Redateljski veterani u akciji

Francis Ford snima fikcionaliziranu biografiju obitelji Coppola, Phillip Noyce šalje Farrela da ljubi ribarovu ženu Rachel Weizs, a Formanov 'Goya' osvaja Ameriku.

p.h. 13.02.2007 0 komentara

Redateljski veterani u akciji

Nakon što stavi završni touch na dramu 'Youth Withouth Youth' s Timom Rothom, Francis Ford Coppola nastavlja svoj veliki povratak režiranju u lo-fi tonu s obiteljskom dramom 'Tetro', storijom o rivalstvima i kreativnim razilaženjima unutar obitelji talijanskih imigranata.

Naravno, radi se o fikcionaliziranoj povijesti njegove brojne obitelji u kojoj se od generacije Coppolina oca rađaju sami umjetnici, otkrio je Coppola. Osim toga, 67-godišnji filmaš u intervjuu je otkrio i kako mu se, u njegovim godinama, život čini kao odličan dramski materijal, te kako se nada da nitko iz obitelji neće ostati uvrijeđen nakon što otkrije scenarij. U naslovnoj ulozi vidi Matta Dillona s kojim je surađivao na 'Outsiderima' i 'Rumble Fish', a za mjesto radnje, umjesto matičnog New Yorka, odabrao Buenos Aires. Film će financirati prihodima koje mu donosi vinski biznis.

Istovremeno, Colin Farrell se pridružio postavu drame 'Dirt Music' Phillipa Noycea ('Mirni Amerikanac', 'Patriotske igre'), s Rachel Weisz u naslovnoj ulozi. Scenarij je adaptacija istoimenog romana Australca Tima Wintona, a vrti se oko usamljene Georgie (Weizs), žene ribara iz zapadnoaustralske selendre čija se strast za životom naglo probudi kad u njen kraj dođe misteriozni stranac, propali muzičar Lu Fox (Farrel). Snimanje počinje u kolovozu 2007., a nastaje u produkciji HanWay Films.

Britanska kuća HanWay, osim toga, ima još jedan razlog za slavlje. Samuel Goldwyn Films otkupio je od iste prava za američku distribuciju biografije slavnog španjolskog slikara 'Goya’s Ghosts' Miloša Formana s Javierom Bardemom, Natalie Portman i Stellanom Skarsgardom u naslovnim ulogama.

Radnja je smještena u Španjolsku 1792., gdje tad već slavni slikar Goya (Skarsgard) mora pregovarati s Inkvizitorima nakon što je njegova prelijepa mlada muza Ines (Portman) optužena za herezu. Goya mora moliti da joj poštede život, a to čini preko svog moćnog prijatelja redovnika Lorenza (Bardem). U međuvremenu, Inesu zarobe, a Lorenza protjeraju iz crkve. Nekih 20 godina kasnije, gluhi i mentalno uništeni Goya, muza i bivši redovnik se ponovno susreću... Scenarij su napisali Forman i Jean-Claude Carriere ('Taking Off', 'Diskretni šarm buržoazije'), a producirao ga je oskarovac Saul Zaenz, producent Formanovog 'Leta iznad kukavičjeg gnijezda' i 'Amadeusa'.

Komentari

Nema komentara.