LSD!! Stiller! Owen ima 7 centimetara!! LSD!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      LSD!! Stiller! Owen ima 7 centimetara!! LSD!!

LSD!! Stiller! Owen ima 7 centimetara!! LSD!!

Owen Wilson 7 cm dug, Stiller kod Farrellya, 'The Machinist' Anderson klizi po transibirskoj trasi, LSD Leary halucinira za Miramax.

p.h. 26.04.2006 0 komentara

LSD!! Stiller! Owen ima 7 centimetara!! LSD!!

Ben Stiller i Owen Wilson ne mogu jedan bez drugog. Možda se činilo da će predstojeći 'Night at the Museum' Shawna Levya u kojem ex Starsky upravo glumi proći bez ex Hutcha? E, pa neće. Wilson će se uskoro pridružiti ekipi u sastavu Robin Williams, Dick Van Dyke, Mickey Rooney, Ricky Gervais, Paul Rudd, Steve Coogan i odglumiti kauboja veličine 3 inča (7.62 cm). Radnja filma se vrti oko dobrodušnog sanjara Larrya Daleya (Stiller) koji misli da je predodređen za velike stvari. Kad se zaposli kao noćni čuvar u povijesnom muzeju, za vrijeme njegove šihte počnu se događati svakojaka čudesa: minijature Maja, gladijatora, i kauboja počnu izlaziti iz muzejskih maketa i vode ratove, neandretalac u potrazi za vatrom uzrokuje požar, osnivač muzeja, zombie Theodor Roosevelt (Robin Williams) naglo oživljava, Atila Hun (Patrick Gallagher) ugnjetava ostale izloške, a razbuđeni T. Rex razbija sve pred sobom.

Stillerovo ime *blinka* i na cast listi novog filma braće Farrelly. Peter i Bobby su se prihvatili remakea komedije 'The Heartbreak Kid' iz 1972. snimljene prema scenariju Neila Simona. Komedija se zove 'Seven Day Itch', a Stiller glumi muškarca koji misli da je pronašao savršenu ženu sve dok na medenom mjesecu ne upozna bolju. Braća moraju pričekati Stillera koji će nakon muzejskog iskustva glumiti u 'Used Guyu' Jaya Roacha, skoku u ne - tako - daleku budućnost u kojoj žene upravljaju svijetom, a jedina dva preostala klonirana izdanka muške vrste sita seksualnog služenja gospodaricama odlaze u potragu za muškom nirvanom – Mantopiom.

Brad Anderson, čovjek koji je izgladnio Christiana Balea ('The Machinist') priprema 2 nova filma. Prvi je triler 'Transiberian' kojeg financira španjolski studio Filmax, a radnja se vrti oko dvojice putnika (Roya i Jessieja) koji na povratku iz Pekinga odlučuju transibirskom željeznicom skoknuti do Moskve. Ubrzo dvojac primjećuje da se ljudi u vlaku ponašaju pomalo čudno, a s obzirom da film režira Anderson, već pretpostavljate kud sve to vodi. Putovanje se pretvara u zastrašujuću noćnu moru natopljenu lažima, prevarama i krvlju. Snimanje počinje krajem godine u Španjolskoj i istočnoj Europi, a glumci su zasad nepoznati.

Drugi film je remake višestruko nagrađivane (nominacija za Zlatnu Palmu 2004.) njemačke krimi drame 'The Edukators' redatelja i scenarista Hansa Weingartnera koja prati troje mladih aktivista u suvremenoj Njemačkoj. Radnja izgleda ovako: Kada Jule izgubi stan, biva prisiljena odseliti k dečku Peteru koji živi s introvertiranim cimerom Janom. Igrom slučaja, otkriva da Peter i Jan imaju tajne identitete, a to otkriće upliće je u niz opasnih okolnosti.

I za kraj, sretna vijest svim izučavateljima halucinogenih droga - Miramax je u velikim pripremema za ufilmljavanje biografije Timothya Learya, američkog pisca, psihologa i LSD gurua (1920 – 1996) koji se zalagao za istraživanje i upotrebu psihodeličnih supstanci. Film će se bazirati na knjizi muzičkog novinara Roberta Greenfielda 'Timothy Leary: The Biography' u kojoj je Leary prikazan kao patološki narcis i izrazito kompleksni karakter kojem su pojmovi poput suosjećanja i samilosti bili potpuno strani.

Komentari

Nema komentara.