Ricky Gervais na Velikom platnu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ricky Gervais na Velikom platnu

Ricky Gervais na Velikom platnu

Veliki BBC upravo će pretrpjeti veliki udarac jer kreativni i znatiželjni Gervais (The Office i Extras) želi proširiti polje djelovanja, javlja The Guardian.

filmski.net 02.11.2005 0 komentara

Ricky Gervais na Velikom platnu

Jedna od zanimljivijih otočkih komičarskih veličina koja je u posljednje vrijeme preplivala kanal, THE Ricky Gervais, domaćoj se publici predstavio ulogom velikoga šefa Davida Brenta u 'mocumentary like' snimljenoj humorističnoj, ali na trenutke i izuzetno neugodnoj seriji, The Office. Svoje je obožavatelje nakosila brzinom od jednog prikazivanja, a ostatak je, naravno, legenda. I to zapisana zlatnim slovima, serijal je otkupljen u više od osamdeset zemalja, a pala su i dva Zlatna globusa. Druga mu uspješnica, Extras, nije zaposjela niti jednu od domaćih tv postaja, sram ih bilo, mi eto urgiramo i živimo u nadi.

A dok mi laganim kasom, Ricky bi galopirao. I to velikim platnom. Na nesreću svojih šefova u BBC1, posebno glavnoga Petera Finchama, koji je, preuzimajući novu funkciju, kao svoj glavni zadatak istaknuo namjeru da uvjeri komičare Gervaisovog kalibra da ostanu vjerni tv kući za koju bi pisali komade za prikazivanje u prime timeu. Gervais je u odgovoru bio izrazito direktan, ne štedeći niti sebe, niti britanske komičare: 'Gledam tv  program i mislim si kako se ja ovdje 'prodajem', ponekad me je i sram kada sve gledam s pozicije produkcije. A ambicija većine britanskih komičara je da ih pozovu na nekakav talk show ili pak da emisije poput This is Your Life naprave show o njima.' Blju...

Zbog svega nabrojanoga, jake želje za promjenom i kreacijom, prihvatio je i prvu ulogu u filmu svoga kolege Christophera Guesta 'For Your Consideration', o čemu smo vas prije kratkog obavijestili, a evo najave još dva projekta, ovaj put ruku pod ruku sa Stephenom Merchantom. Svoju orijentaciju prema komedijaškom valu koji dolazi iz Amerike, ponajprije serijalima poput Simpsona i Seinfelda, Gervais nije krio, pače je u svojim posljednjim uradcima rado ugostio Bena Stillera, Samuela L Jacksona, najavio je i suradnju s Larryjem Davidom, Seinfeldovim suradnikom, u sklopu Channel 4. Radi se zanimljivoj formu međusobnih intervjua. Radosti iz zahuktale Tvornice Gervais ovdje ne prestaju; njegove dvije Flanimals dječje knjige također čekaju na ekranizaciju.

Tko kasom, tko galopom. Khm, khm, ah! ta prašina….

Komentari

Nema komentara.