Šerlok Olms? Aj laajk! Jagšemaš! Veeri naajs! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Šerlok Olms? Aj laajk! Jagšemaš! Veeri naajs!

Šerlok Olms? Aj laajk! Jagšemaš! Veeri naajs!

Sacha Baron Cohen i Will Ferrell zajedno će u komediji Judda Apatowa utjeloviti najpoznatijeg detektiva i njegovog pomoćnika. Urnebesno!

s.p. 02.07.2008 0 komentara

Šerlok Olms? Aj laajk! Jagšemaš! Veeri naajs!

Sacha Baron Cohen postat će Sherlock Holmes, a asistirat će mu Will Ferrell kao dr. Watson. Riječ je o novom filmu u produkciji Jimmyja Millera i Judda Apatowa, što je siguran znak uspješne komedije. Cohen-Borat se nedavno inkarnirao kao Bruno, a uloga samodopadnog brijača u 'Sweeney Toddu' pokazala da je dobar u ulogama taštih tipova kao što je i Holmes.

S druge strane, Will Ferrell je obično glumio naivčine, a dr. Watson u pričama u Holmesu uvijek posljednji sve shvati. Cohen i Ferrell su već glumili zajedno u 'Priči o Rickyju Bobbyju' koja nije dobila dobre ocjene, ali su svi hvalili interakciju njih dvojice. Producenti su i onda bili Judd Apatow i Jimmy Miller, koji sada možda dobiju veći hit, osobito uz tako poznate likove.

Iako je riječ o liku koji je pravi klasik, Sherlock je znao biti filmovan kao komedija. Treba se samo prisjetiti Genea Wildera u 'Pametnijem bratu Sherlocka Holmesa' ili komedije 'Bez traga' u kojoj dr. Watson rješava slučajeve, a Holmes (Michael Caine!) se samo pretvara da je on glavni.

Sacha Baron Cohen se već kao Borat bavio nekom vrstom detektivsko-istraživačkog posla...

Ovaj Holmes još nema ni naslov ni redatelja, ali zato uz zvjezdani casting ima i perspektivnog scenarista - Etana Cohena, koji nije jedan od braće Coen (Ethan Coen), a nema ni rodbinske veze sa Sachom Baronom Cohenom. Ipak, ima itekakve veze sa urnebesnom parodijom 'Tropic Thunder', za koju je jedan od koscenarista. 

A dok Columbia sprema ovaj humoristični projekt, Warner Bros ima u planu 'ozbiljnu', akcijsko-avanturističku verziju Holmesa koju bi režirao Guy Rutchie. Prava na ekranizaciju Holmesa već su u javnoj domeni, pa svi imaju pravo ponuditi svoju verziju, a tržište će odlučiti tko će se više svidjeti publici.

Jedino nismo sigurni da će verzija s Cohenom i Ferrellom biti vjerna pričama Arthura Conana Doylea, a kada producira Judd Apatow – možda dobijemo i Holmesa u erotskom klinču s nekom od klijentica...

Komentari

Nema komentara.