Klinac s You Tubea ide u Hollywood - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Klinac s You Tubea ide u Hollywood

Klinac s You Tubea ide u Hollywood

Nakon pjesmica o bijesnom Djeda Mrazu i drogiranom Uskršnjem Zecu, mladi glazbenik se s Interneta prebacuje na veliko platno.

s.p. 02.10.2008 1 komentara

Klinac s You Tubea ide u Hollywood

Bo Burnham ostvario je svoje snove - ima samo 18 godina, a već ima priliku raditi filmove i glazbe za milijune ljudi. Sljedeći plan mu je postati glumac u komediji u produkciji Judda Apatowa, što mu ne bi trebalo biti teško jer je upravo on njegov sljedeći scenarist. Burnham je u svom scenariju glavnog junaka nazvao Bo i tako 'suptilno' pokazao da je taj lik radio prema sebi. Osim toga, predviđeno je da lik iz filma izvodi pjesme koje je Burnham skladao, a tko bi za to bio idealniji od samog Burnhama?

Mladi Burnham je i stekao svjetsku slavu kada je napisao i skladao komične pjesmice koje je snimio na video i stavio na YouTube. Već sa 16 godina je izdao pjesmu 'My Whole Family', koja sada ima preko 2 milijuna posjeta na YouTubea. Nakon toga slijedili su hitovi kao što je 'My Whole Family Thinks I’m Gay' i 'Rehab Center for Fictional Characters', zločesta pjesma o 'Djedu Mrazu kojem se žena kurva' i Uskršnjem Zecu koji šmrče koku. Bo je zatim izdao još desetak pjesama na YouTubeu, nakon čega je izdao vlastiti album pod naslovom 'Bo Fo Sho'. Svoja je djela opisao kao 'pubertetsku glazbenu komediju', a to ga čini savršenim partnerom Apatowu koji je superuspješan sa vulgarnim, ali višeslojnim tinejdžerskim komedijama.


'Rehab Center for Fictional Characters', svira i pjeva Bo Burnham

Dvojac se susreo u srpnju na montrealskom Festivalu komedije, a tada već popularni Burnham se baš brinuo kako da ostvari svoje ideje na televiziji. Iako je prvo u planu bio projekt na TV-u, shvatio je da bi ga problemi s cenzorima mogli omesti i da bi sve bolje funkcioniralo na 90-minutnom, filmskom formatu. Nakon susreta s Apatowom, Burnham je dobio šansu da radi scenarij za filmaša koji je na vrhuncu popularnosti i ima sličan stil lascivnog humora.

Humoristički scenarij na kojem sada radi zajedno s koscenaristom Lukeom Liacosom, Bo definira kao svoj odgovor na Disneyev 'High School Musical', iako inzistira da to neće biti parodija. Vidjet ćemo hoće li 'raspjevani Bo' uspjeti i u svijetu filma, a Apatow ima dobru tradiciju promoviranja mladih talenata. 2000. je kao koscenarista angažirao tada također 18-godišnjaka, Setha Rogena, a oni su postali vrlo, vrlo uspješni par.

Komentari
A: berko 05.10.2008 Pogledaj profil

Bo je legenda!!! Lik je spaljen do bola! jedno vrijeme sam se dopisivao sa njime preko maila (javio sam mu se kad sam čuo njegovu pjesmicu "My Whole Family Thinks I'm Gay" pa smo nekon toga razmjenili par mailova). Dečko ima talenta i mislim da će dobro odraditi taj posao. Go Bo!