Kriminalne vijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kriminalne vijesti

Kriminalne vijesti

Tko se igra žandara, a tko lopova? U poplavi holivudskih negativaca iskaču jedino Sherlock Holmes, Matt Damon i Nelson Mandela. 

z.m. 04.06.2008 0 komentara

Kriminalne vijesti

Lula, povećalo, morfij, kabanica od tvida, pronicljivi um… to može biti samo Sherlock Holmes! Veliki detektiv vraća se na velike ekrane pod paskom Warner Brosa i u režiji Guya Ritchija, kojem nisu strani krimi-zapleti i londonsko podzemlje ('Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške', 'Zdrpi i briši', 'Revolver'). Film bi se trebao temeljiti na još neobjavljenom stripu Lionela Wigrama, koji je dosada radio kao producent za Warner i to na 'Harry Potteru'. U stripu i filmu Sherlock će biti prikazan skoro pa kao akcijski junak i obilato koristiti svoje boksačke i mačevalačke vještine. Pitamo se može li ovo proći bez Madonne u kadru…

Brian De Palma ipak preferira likove s one trane zakona. Sada se namjerio na Bostonskog davitelja – serijskog ubojicu koji je treorizirao Boston tijekom 1960-ih. Film 'The Boston Stranglers' temeljiti će se na knjizi o Albertu DeSalvo, koji je priznao ubojstva, ali se i danas sumnja u njegovu krivicu zbog nedostatka fizičkih dokaza. DeSalvo je osuđen na doživotnu kaznu, koju je i odslužio – ubijen je u zatvoru, a njegov ubojica nikada nije otkriven.

Nelson Mandela predaje rugby trofej Francoisu Pienaaru

Mattu Damonu je valjda dosadilo igrati ubojicu Bourna, pa se posvećuje humanim ciljevima i sportu. Glumiti će u novom filmu Clinta Eastwooda 'Human Factor', biografiji Nelsona Mandele. Mandelu će utjeloviti Morgan Freeman, a Damon će glumiti Francoisa Pienaara, zvijezdu južnoafričkog rugby tima koji se 1995. borio za svjetski naslov. Iako je u timu bio samo jedan crnac, uz Mandelinu podršku tim je postao simbol ujedinjavanja južnoafričkih bijalaca i crnaca, nakon godina apartheida.

Bruce Willis jednostavno ne može bez akcije – glumiti će u ekranizaciji video igre 'Kane and Lynch: Dead Men'. Naravno, imati će naslovnu ulogu kao Adam 'Kane' Marcus, plaćenik koji sklapa čudnovato partnerstvo sa šizofreničnim ubojicom Jamesom Lynchem. Zajedno pokušavaju pronaći ukradeni mikročip. Kandidat za drugu glavnu ulogu se još traži – predlažemo još nekog iz palete aktivnih holivudskih djedica. 

'Kane & Lynch'

A da ne bi sve ostalo na filmskom kriminalu – evo i stvarnih osuđenika iz filmskog svijeta! Bakicu Brigitte Bardot pariški je sud osudio zbog poganog jezika kojim je sijala rasnu i vjersku netrpeljivost. Zbog izjave da muslimani uništavaju Francusku Bardot će morati platiti 15 tisuća eura.

Ruže ne cvjetaju ni talijanskom producentu Vittoriu Cecchi Gori, koji je uhićen zbog dugova uzrokovanih bankrotom njegove tvrtke Safin Cinematografica. Cecchi Gori je bio i direktor nogometnog kluba Fiorentina koji je također bankrotirao 2002., kao i njegov financijski holding Finmavi koji je ostavio dugove od 600 milijuna eura.

Komentari

Nema komentara.