Povratak starih akcijskih zvijezda - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Povratak starih akcijskih zvijezda

Povratak starih akcijskih zvijezda

Rocky, Rambo, Indiana i John McClane su možda ostarili, ali ne žele u mirovinu – bar ne bez borbe. Ako vam to nije smiješno, čekajte parodiju.

s.p. 17.01.2008 0 komentara

Povratak starih akcijskih zvijezda

Stare akcijske zvijezde ne umiru tako lako – da su neuništivi znaju već svi filmski negativci koji su ih se stoput pokušali riješiti. Bruce Willis je u 'Umri muški 4.0' pokazao da ga se još ne može pokopati... Dobro, pokopao ga je Kusturica, ali svjetska publika i kritika su solidno popratili film.

I Sylvester Stallone se u vratio ulogama koje su ga proslavile u mladosti. Prvo je snimio šestog Rockya, a mada su se svi isprva smijali toj ideji, 'Rocky Balboa' je dobro prošao. Njegov najnoviji film uskrsava najpoznatijeg akcijskog junaka, Ramba. Skeptici po običaju sumnjaju kako će se snaći ostarjeli Rambo, ali najbolje da prosudite sami - 'Rambo 4' bi 24.1. trebao početi igrati u našim kinima.

Još jedna zvijezda 80-tih se vraća svojim akcijskim korijenima – Harrison Ford. Već smo i zaboravili da ga je proslavila akcija, no on je počeo karijeru u avanturističkim 'Ratovima zvijezda' i 'Indiani Jonesu'. Reizdanje 'Blade Runnera' podsjeća nas da je 80-tih bio ikona 'ozbiljne akcije', koja nije glumila u videotečnom šundu, nego je sazrijevao uz špijunske trilere rađene po Tomu Clancyju ('Patriotske igre'). Najnoviji 'Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje' se već mjesecima iščekuje – sve ispod 100 milijuna dolara zarade bio bi neuspjeh, osobito kada mu asistira mlađahni Shia LeBeouf...

Sad se pojavila vijest da Mark Dippe (producent 'Aleksandra Velikog' i redatelj 'Spawna') navodno sprema parodiju na akcijske zvijezde osamdesetih. Radni naslov je 'Van Damme vs. Seagal', a naslov sve govori znalcima filma i klijentima videoteka. Seagal i Van Damme su u ovoj priči holivudski susjedi i veliki suparnici koji si međusobno zagorčavaju život, ali ujedinjuje ih zajednička borba protiv nuklearne prijetnje – hm, iranske ili sjeverno korejske?

Dođe li do ovog projekta biti će to još jedna Van Dammova sprdačina na vlastiti račun. Bit će da se ugledao na guvernera Schwarzenegerra – kada više ne može ni dobro potrčati, može bar snimiti dobru akcijsku komediju ('Posljednji akcijski junak') na svoj račun...

Komentari

Nema komentara.