Rambo skida Perle, a Rocky - uroke - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Rambo skida Perle, a Rocky - uroke

Rambo skida Perle, a Rocky - uroke

Dok se Rambo Četvrti bori protiv gusara u Burmi, drugi Stalloneov avatar - Rocky Balboa ima pametnijeg posla - skidanje uroka sa srpskog sela.

p.h. 16.02.2007 0 komentara

Rambo skida Perle, a Rocky - uroke

Snima se četvrti i najvjerojatnije zadnji nastavak sage o borbenom vijetnamskom veteranu Johnu J. Rambu - 'Rambo IV: Pearl of the Cobra', javlja Variety.

Naslov se nekoliko puta mijenjao, od 'Rambo IV: Holy War' do 'Rambo IV: End of Peace', no priča je uglavnom ista. U ovom će nastavku Rambo štititi kršćanske misionare na humanitarnom radu u Burmi od sadistički nastrojenih gusara. Nakon što burmanski zlikovci otmu par kršćanskih humanitaraca, Rambo mora složiti tim dobrovoljaca i krenuti u oslobađanje otetih. Stallone režira film, scenarij je napisao Art Monterastelli ('Total Recall 2070'), a s obzirom na gusare i perlu u naslovu, nije teško zaključiti kako je Stallone inspiriran uspjehom na box officeu i perlom u naslovu 'Pirata s Kariba'.

Ramba će, naravo, glumiti Sylvester Stallone, a s njim će na set James Brolin (pukovnik  William Keating), Bruno Campos i Kim Dickens (Rambova žena). Nedavno je postavu pridružen i sve popularniji akcijaner Matt Marsden ('Pad crnog jastreba') koji će glumiti Rambova suradnika. Snimanje počinje krajem veljače na Tajlandu.

U isto vrijeme, u Srbiji se također događa jedna zanimljiva akcija s drugom Stalloneovom inkarnacijom - Rockyem u naslovnoj ulozi. Stanovnici Žitišta, sela 55 km sjeverno od Beograda planiraju u svoje mjesto postaviti kip Rockya Balboe – kako bi odagnali zlu sreću koja to selo prati već više od nekoliko desetljeća. 

Zbog čestih poplava i brojnih klizišta zemlje, stanovnici Žitišta smatraju da na selo bačen urok. Na ideju je došao Bojan Marčeta koji je vidio film Rocky Balboa (2006.) i osjetio snažnu povezanost s tim likom. 'Rocky kao da je iz Žitišta, morao se boriti za svoje mjesto u društvu', izjavio je Marčeta za radio B92.  Stanovnici Žitišta su već došli u kontakt s gradskim predstavnicima iz Philadelphije gdje je već postavljen Rockyev kip, kao i kiparom koji ga je izgradio.  Ovo je velika šansa za gradnju pozitivnije slike Žitišta, izjavio je seoski dužnosnik, a više o svemu pročitajte na B92.

Komentari

Nema komentara.