Veliki crtić malih Britanaca - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Veliki crtić malih Britanaca

Veliki crtić malih Britanaca

Može li galerija za odrasle Tate snimati crtiće za djecu? Valjda može, ako scenarij pišu i film stvaraju - sami klinci!

s.p. 20.10.2009 0 komentara

Veliki crtić malih Britanaca

Galerija Tate udružila se s velikom animacijskom tvrtkom Aardman i radi crtić kojeg će kreirati i djeca! Osnovnoškolci u dobi od 5 do 11 godina surađivat će s animatorskom ekipom koja je stvarala Wallacea i Gromita, i to na svakom aspektu dugometražnog filma. Na interaktivnoj web stranici filmaši će stalno objavljivati svoje mini-natječaje (trebamo drvo...trebamo smiješni zvuk...), a klinci će zatim slati svoje doprinose i tako oblikovati likove, određivati njihovu odjeću, stvarati zvučne efekte i sl.

Djeca će biti zadužena i za priču, scenarist će napraviti dvije trećine scenarija s rupama u priči, a onda će mali filmaši popunjavati praznine u fabuli sa svojim idejama. Osim preko Interneta, školarci i animatori surađivat će i preko radionica koje će se održavati širom Britanije.

Zanimljivo je da su se prve kritike na račun projekta pojavile kada se pročulo da Tate radi crtiće za djecu, jer je ta institucija poznata po tome da surađuje na projektima za odrasle kao što su erotski omnibus 'Destricted' i slično. Sada su te primjedbe otklonjene, na filmu za djecu radit će djeca, samo što je sada pitanje koliko će ovaj kolektivni rad biti cjelovit i smislen?

Inače, filmski projekt Tate će s tri milijuna funti financirati Legacy Trust UK koji je osnovan da promiče raznovrsne kulturne aktivnosti prije Olimpijskih igara koje se 2012. održavaju u Londonu. Premijera dugometražnog crtića očekuje se 2011. ili 2012., a onda ćemo vidjeti što je sve smislio veliki tim najmlađih britanskih filmaša!

Komentari

Nema komentara.