Ukratko: Čestitke i sućut - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ukratko: Čestitke i sućut

Ukratko: Čestitke i sućut

Dobra vijest je jedno blagoslovljeno stanje, jedna nagrada i jedan rođendan. Loša vijest – jedan razvod i posljednje zbogom.

z.m. 24.09.2007 0 komentara

Ukratko: Čestitke i sućut

Netko je trudan u državi New York! I to na setu 'Seksa i grada'. Nećemo se ni truditi biti tajnoviti – slika govori sama za sebe. Dragu, milu Charlotte (Kristin Davis) čak ni trbuh do zuba ne sprječava u šopingu. No, tijekom čavrljanja s Facom (Chris Noth) uhvate je trudovi i nastaje opća pomutnja. Podsjećamo, u 'Sexu i gradu' već su bile dvije trudnice – jedna javna i jedna tajna. Miranda je brzo postala mama, a stvarnu trudnoću Sarah Jessice Pareker producenti su tijekom snimanja skrivali raznim opravicama.

Filmski festival u San Sebastianu požurio je Richardu Gereu dodijeliti nagradu za životno djelo, što je glumac iskoristio za promicanje svojih političkih stavova. Prvo se namjerio na Bushevu administraciju. Govoreći o svom najnovijem filmu 'The Hoax', izmišljenoj autobiografiji Howarda Hughesa, Gere se osvrnuo na male laži za koje ljudi ne preuzimaju odgovornost ali i na velike, koje dovode do presudih odluka, poput odluke o napadu na Irak. Jezikovu juhu a la Gere dobila je i Kina, koju je pozvao da uoči Olimpijskih igara u Pekingu 2008. postane otvoreno društvo: 'Bojkot nije rješenje. Izolacija nije rješenje. Ovo je za Kinu trenutak za radikalne promjene. Veličina se ne postiže kršenjem ljudskih prava. Postiže se otvorenošću.'

¡feliz cumpleaños, Pedro Almodovar! Najpoznatiji španjolski redatelj danas slavi 58 rođendan. Rođen je u malom gradu Calzada de Calatrava u siromašnoj španjolskoj regiji La Mancha. Do danas je snimio 29 filmova, za koje je sam pisao scenarije i režirao ih. Njegov posljednji film je 'Vraćam se' iz 2006. i zasada nema najavljen neki novi projekt, ali ne zabrinjavamo se jer obično između njegovih filmova prođe godina-dvije. Dok mu ne sine neka nova ideja, Almodovar se posvetio kazalištu – napravio je scensku adaptaciju 'Sve o mojoj majci' za kazalište Kevina Spaceya.  

Au revoir, monsieur Marceau

Viacom i Dream Works se rastaju. Brak ova dva filmska studija trajao je samo dvije godine, ali je bio vrlo plodonosan. 2005. Viacomov Paramount Pictures kupio je mali studio Stevena Spielberga koji je samo ove godine zaradio milijardu dolara naslovima poput 'Transformera', 'Ledom do slave' i 'Paranoja'. Paramountovi filmovi su za to vrijeme bili mnogo manje uspješni. Prošli tjedan Paramount je objavio da im je prekid surednje sa Spielbergom 'materijalno beznačajan', zbog čega je DreamWorks definitivno odlučio dignuti jedro.

U Parizu je u 84. godini preminuo tata suvremene pantomime, Marcel Marceau. S njim je otišao i njegov najpoznatiji lik - klaun Bip, čuven po svojoj prugastoj majici i zgužvanom svilenom šeširu s ružom. To je i danas standardna 'uniforma' mnogih pantomimičara. Marceaov talent oduševio je Hollywood, u kojem su mu se divili Charles Laughton, Marlon Brando, Gary Cooper i braća Marx. S Harpom Marxom vezalo ga je i blisko prijateljstvo. Igrao je čak 17 uloga u 'First Class', glumio je u profesora Pinga u 'Barbarelli', naslovnu ulogu u 'Shanks', a poseban cameo samog sebe odigrao je u Mel Brooksovom 'Silent movie' u kojem je imao jedinu govornu ulogu – izgovorio je 'Ne!' Marceau je nastupao do posljednjih dana, a zbog svoje zarazne energije imenovan je ambasadorom dobre volje Ujedninjenih naroda za ljude treće dobi. (Više na Teatar.hr)

Komentari

Nema komentara.