Spielberg, djeca, konji i rat - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spielberg, djeca, konji i rat

Spielberg, djeca, konji i rat

Slavni redatelj snimit će još jednu ratnu priču, ovaj put o prijateljstvu dječaka i konja koje razdvaja rat.

s.p. 05.05.2010 0 komentara

Spielberg, djeca, konji i rat

Steven Spielberg odabrao je novi film kojeg će režirati: 'War Horse'. Radnja 'Ratnog konja' odvija se za vrijeme Prvog svjetskog rata, glavna tema je prijateljstvo dječaka i konja koji se prvo razdvajaju, a onda se kasnije ponovno susreću.

Film se temelji na istoimenom romanu kojeg je 1982. izdao Michael Morpurgo, a filmska adaptacija će se dijelom oslanjati i na kazališnu adaptaciju koju je Spielberg pogledao ovog ožujka u Londonu. Morpurgo je vrlo uspješan autor više od 120 djela za djecu, a 2007. je s uspjehom postavljena i kazališna verzija koja je očito fascinirala Spielberga.

Premijera ovog romantičnog epa očekuje se u kolovozu 2011., Spielberg će producirati film zajedno s Kathleen Kennedy i Frankom Marshallom, a scenaristi su Lee Hall i Richard Curtis.

Spielberg je već snimio nekoliko ratnih drama, a pruducirao je i serije o Drugom svjetskom ratu: 'Združenu braću' i 'Pacifik'. Njegov prvi sljedeći film u kinima bit će 3D obiteljska drama 'The Adventures of Tin-Tin: The Secret of the Unicorn'.

Komentari

Nema komentara.