Američke tragedije - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Američke tragedije

Američke tragedije

Spielberg producira dokumentarac o ponovnoj izgradnji WTC-a, a Spike Lee se opet bavi branama koje su uništile New Orleans.

s.p. 18.01.2010 0 komentara

Američke tragedije

Steven Spielberg će kao izvršni producent sudjelovati u stvaranju dokumentarca od 6 epizoda o obnovi uništenih zgrada World Trade Centera u New Yorku. Serijal će se emitirati 2011. na Science Channelu. Uz pomoć 3D kamera i kompjutera rekonstruirat će se srušene zgrade, a istražit će se i kako obnova WTC-a utječe na svakodnevni život Njujorčana. Naslovna slika prikazuje simulaciju kako bi novi WTC trebao izgledati.


'Kad su brane popustile: Rekvijem u četiri čina', r: Spike Lee, isječak.

A Spike Lee se opet bavi uraganom Katrina. 2006. je snimio 4-satni dokumentarac 'Kad su brane popustile: Rekvijem u četiri čina' koji se bavio Katrinom i katastrofalnom reakcijom američkih vlasti, a film je dobio brojne pohvale i 3 Emmyja. Sada Spike planira nastavak u kojem će istražiti nove aspekte priče, a želi i opet posjetiti junake filma 'Kad su brane popustile' i provjeriti što se u međuvremenu promijenilo.

I dok prezauzeti Spielberg vjerojatno samo 'posuđuje ime' za film, a u stvari neće previše sudjelovati u njegovom stvaranju - za Spikea Leeja smo sigurni da će se angažirati oko stvaranja filma i kritiziranja vlasti. Hoće li iskritizirati i vladu predsjednika Obame - još ćemo vidjeti...

Komentari

Nema komentara.