Združena braća napadaju Japan - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Združena braća napadaju Japan

Združena braća napadaju Japan

Spielberg i Tom Hanks koproducirali su 'Pacific', seriju u stilu 'Združene braće' koja prati američko ratovanje s Japancima u Drugom svjetskom ratu.

s.p. 24.07.2009 2 komentara

Združena braća napadaju Japan

Oni koji su voljeli 'Spašavanje vojnika Ryana' i 'Združenu braću', sada dobivaju seriju po svom ukusu - 'Pacific'. Iza serije stoje imena koja su radila 'Ryana' i 'Braću', Tom Hanks i Steven Spielberg koji su kao producenti iznijeli cijeli projekt. Angažirali su redatelje kao što su Carl Franklin ('Vrag u plavoj haljini') i Jeremy Podeswa ('Uspomene jednog bjegunca'), a za glazbu se pobrinuo uvijek pouzdani Hans Zimmer.

Za one koji možda ne znaju, 'Spašavanje vojnika Ryana' je Spielbergov film koji je vrlo realistično prikazao iskrcavanje na Normandiju, a Tom Hanks je dobio nominaciju za glavnu ulogu u tom filmu. Nakon toga Tom Hanks je glumio u seriji koju je koproducirao zajedno sa Spielbergom, 'Združenoj braći' koja se puno opsežnije bavila i iskrcavanjem na Normandiju i ostalim bitkama na europskom ratištu.


Trailer za 'Pacific'.

Ipak, ostao je nepokriven rat s Japanom koji je odnio puno američkih žrtava i zapamćen je po mnogim nemilosrdnim borbama. Stoga je HBO odlučio snimiti još jednu seriju u sličnom stilu, a uz pomoć Spielberga i Hanksa skupljen je budžet od čak 150 milijuna dolara. Scenarij za seriju napravljen je prema memoarima dvojice marinaca, te su rekonstruirane bitke za Guadalcanal, Okinawu i Iwo Jimu.

Za razliku od prethodnih sličnih projekata, 'Pacific' će se baviti i pričama iz civilnog života u Americi, no u svemu ostalom serija će nalikovati 'Združenoj braći ' i 'Ryanu'. Opet je riječ o snimkama isprane boje, snimanim kamerom iz ruke, čisto da se dobije stvarni ugođaj. Ako se pogleda trailer koji je izišao prošli mjesec, vidi se da ima i poetskih scena koje kao da su ispale iz 'Tanke crvene linije'.

Glavni junaci su obični američki vojnici, pa ih neće glumiti slavni, nego manje poznati glumci. Tom Hanks je najavio i da serija obiluje krvavim scenama, jer su u stvarnosti takve i bile borbe na pacifičkom bojištu. Premijera je zakazana za ožujak 2010., pa preporučujemo da pogledate trailer i počnete odbrojavati do ožujka...

Komentari
A: s.p. 27.07.2009 Pogledaj profil

O da, nastupio je i kao glumac - istina, u maloj cameo ulozi britanskoj časnika, ali i to se računa. A glumio je i njegov sin Colin, valjda je tata htio da imaju zajedničke uspomene sa seta.

A: Fatty 27.07.2009 Pogledaj profil

Tom Hanks nije glumio u Združenoj braći nego je bio producent. To bi vi trebali znati.