I Spielberg gusare za trku ima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      I Spielberg gusare za trku ima

I Spielberg gusare za trku ima

Što dobijete kada spojite Jurassic Park i Karipsko more? Raspojasane gusare u režiji Stevena Spielberga!

z.m. 28.08.2009 0 komentara

I Spielberg gusare za trku ima

Studio DreamWorks priskrbio je prava na ekranizaciju avanturističkog romana 'Pirate latitudes', posljednjeg kojeg je Michael Crichton napisao prije smrti u studenom prošle godine. Knjigu će za veliko platno adaptirati David Koepp, koji je napisao scenarij i za 'Jurassic Park', također jedan od Crichtonovih romana. Steven Spielberg će producirati film, a vjerojatno i režirati.

Kako piše Booksa.hr, 'Pirate latitudes' je nakon Crichtonove smrti u autorovom kompjuteru otkrio njegov asistent (Crichton je, prema riječima njegove asistentice, bio izuzetno tajnovit pisac koji nikome, čak ni najbližim suradnicima, nije govorio na čemu trenutno radi). To je avanturistički gusarski roman čija je radnja smještena na Karibima u sedamnaestom stoljeću, što je samo po sebi autorov izlet u nepoznato.

Glavni protagonisti ovog romana su gusar imena Hunter te guverner Jamajke, a obojici je cilj opljačkati španjolsku riznicu. Vrijeme i mjesto zbivanja romana izuzetno su dobro i temeljito istraženi od strane autora, kao i različiti detalji poput problema navigacije i različitih načina skrivanja kojima su se pirati služili, a temeljito je istražena i gospodarska i politička veza između Europe i Novog svijeta te konkretno Kariba i Španjolske.

No ono po čemu je roman svakako poseban u smislu cjelokupnog Crichtonovog opusa je činjenica da je riječ o potpunom odmaku od njegovih prijašnjih knjiga, u kojima se bavio različitim moralnim i društvenim implikacijama znanosti i tehnologije. Knjiga još nije ni izdana, izdavač HarperCollins će je objaviti 24. studenog.

Crichton i Spielberg su osim na 'Jurassic Parku' surađivali i na seriji 'ER' ('Hitna služba') o čemu redatelj kaže: 'Uživao sam u jednoj od najboljih suradnji u mom životu. S ovim filmom ja i svi mi u DreamWorksu imamo priliku biti jednako uzbuđeni zbog ekranizacije novog djela Michaela Crichtona'.

Komentari

Nema komentara.