Čija je lažna biografija Howarda Hughesa? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Čija je lažna biografija Howarda Hughesa?

Čija je lažna biografija Howarda Hughesa?

Posljednja vijest o radišnosti Lasse Hallstroma nije se dobro ni slegla, a evo nam nove – u pripremi je 'Hoax', nova ekranizacija djelića zbilje.

h.p. 11.03.2005 0 komentara

Čija je lažna biografija Howarda Hughesa?

Posve smo bili u pravu kad smo se prije tek nešto kusur vremena zabavljali Lasse Hallstromom. Čovjek voli filmske adaptacije književnih predložaka i istinitih životnih priča. Podsjetimo se malo. Kao što i priliči uglednom filmašu kakav naš američki Šveđanin svakako jest, on ne jurca poslove – poslovi jurcaju njega. Ponuđena mu je ekranizacija memoara Jacki Lyden 'Daughter of the Queen of Sheba', a on ju je prihvatio. Evo novih poslovnih obaveza!

'Hoax' će biti njegov sljedeći redateljski zadatak, a sadržajno je usko vezan uz Clifforda Irvinga, čovjeka koji je svojedobno bacio lijepu kost u uvijek razjapljena, nezasitna medijska usta. Dosjetljivi Cliff smislio je tamo početkom sedamdesetih kako da pokupi nešto love. Napisao je uz minimalna istraživanja, ali maksimalna naprezanja, fikcijski i krivotvoriteljski orijentiranih sivih stanica, biografiju Howarda Hughesa. Laž, laž i samo laž, naravno. Shvatili su to i u izdavačkoj kući McGraw – Hill pa je uslijedila tužba. Konačan obračun: 2 i pol godine zatvora za drskog Cliffa.

U ulozi krivotvoritelja najvjerojatnije ćemo gledati Richarda Gerea, a Alfredu Mollini pripast će rola njegovog pomoćnika Suskinda. Podaci o početku snimanja još nisu objavljeni, no o motivima za snimanje filma ni ne trebaju biti objavljeni da bi bili jasni. Scorseseov 'Aviator' podsjetio je publiku na osobenjaka Hughesa, pa se može očekivati kako će 'Hoax' samo nastaviti kliziti niz taj interesni val. Uostalom, ako je jedan osobenjak iznio jedan cijeli film, kako neće i jedan krivotvoritelj i prodavač magle koji cijedi tog istog osobenjaka... Zvuči kao da je sve i izračunato i provjereno. Ostaje samo da Lasse Hallstrom sve to posnima onako kako on to najčešće radi – pouzdano i korektno.

Komentari

Nema komentara.