Za Michaela Moorea nema Oscara - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Za Michaela Moorea nema Oscara

Za Michaela Moorea nema Oscara

U utrci za dokumentarnog Oscara nema Michaela Moorea, ali ima angažiranosti; nema Tysona, ali ima Alija; nema Anne Wintour, ali ima Valentina!

s.p. 19.11.2009 0 komentara

Za Michaela Moorea nema Oscara

Objavljena je lista prednominacija za Oscara za dugometražni dokumentarni film, a više se priča o filmovima koji nisu kandidirani. S liste od 89 dokumentaraca koji su bili na razmatranju odabrano je 15, a među njima nema dosta favorita koji su imali uspjeha i kod publike i kod kritike. Tako Oscara sigurno neće dobiti Mooreov 'Capitalism: A Love Story' ni Tobackov 'Tyson', a iz trke su ispali i hvaljeni glazbeni dokumentarci 'Anvil!: The Story of Anvil' i 'It Might Get Loud', te 'VOGUE-Rujansko izdanje'.


'Facing Ali', trailer.

A tko je onda ostao u igri? E, pa ima ostalih filmova slične tematike. Umjesto 'Capitalisma' imamo 'Food, Inc.' koji razotkriva prehrambenu industriju, umjesto rock-dokumentaraca imamo film o broadwayskim plesačima 'Every Little Step', umjesto kontroverznog 'Tysona' imamo 'Facing Ali' o legendarnom Aliju, a umjesto priče o Anne Wintour, Akademija nudi biografski 'Valentino: The Last Emperor' koji je igrao i kod nas.

Od nominiranih treba izdvojiti još i ekološki 'The Cove', 'Agnesine plaže' koje su pobijedile na 2. Festivalu mediteranskog filma Split, te 'Burma VJ' koji je osvojio prošlogodišnju IDFA-u koja upravo sada opet počinje. Popis svih prednominiranih možete pročitati na službenoj stranici Oscara, a 5 nominacija za dokumentarnog Oscara bit će proglašeno 2. veljače 2010.

Komentari

Nema komentara.