Michael Moore (ne) voli kapitalizam - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Michael Moore (ne) voli kapitalizam

Michael Moore (ne) voli kapitalizam

Poznati dokumentarist konačno je snimio pravu ljubavnu priču - o tome kako su kapitalisti voljeli profit i kako je završila ta veza.

s.p. 09.07.2009 0 komentara

Michael Moore (ne) voli kapitalizam

Michael Moore konačno je objavio naslov svog novog dokumentarca - to je 'Capitalism: A Love Story'. Kao što smo najavili, film se bavi uzrocima i posljedicama velike ekonomske krize, što je dobra prilika za Moorea da se opet naruga financijskoj i političkoj eliti. Redatelj je najavio da će to biti 'savršeni film za spoj' jer ima sve što takav film treba imati - 'žudnju, strast, romansu i 14.000 poslova koja propadaju svaki dan.'

'Kapitalizam: ljubavna priča' je film o kapitalizmu i užasnim posljedicama koje su nastale zbog dominacija korporacija i nekontrolirane želje za profitom. Najavljeno je da će dokumentarac imati premijeru 2. listopada, točno godinu dana i jedan dan kasnije nakon što je američki Senat odobrio pomoć Wall Streetu u vrijednosti od 700 milijuna dolara. Moore se na svojoj web stranici često obraća javnosti, pa je nedavno objavio i da je osuđeni prevarant Bernie Madoff samo žrtveni jarac, a krivac za sve financijske prevare je sustav koji je sve to omogućio.


Teaser za 'Capitalism: A Love Story' Michaela Moorea.

No, Moore ne želi tek tako držati pridike, nego se obraća publici u svom poznatom satiričkom stilu. Odabrana kina u gradovima kao što su Los Angeles i Chicago prikazala su teaser za ovaj dokumentarac, u kojem se Michael Moore direktno obraća publici i moli ih da djelatnicima kina daju prilog i pomognu - bankama i korporacijama.

Naravno, građani su već itekako izfinancirali državnu pomoć onima koji su upropastili gospodarstvo, no Moore im poručuje: 'Čak ako ste davali u prošlosti, možete davati još. Osjećat ćete se...dobro.' Ironično obraćanje i isto takav naslov samo će potaknuti publiku da dođe i pogleda film čija je tema, na žalost, još uvijek aktualna i u Americi i u Hrvatskoj.

Komentari

Nema komentara.